Bodrum Gündem

MUHASEBECİLER HAFTASI BODRUM’DA KUTLANDI…

1 mart muhasebeciler günü manşetmuhasebeciler günü 2018 1 mart (1)Muhasebe Haftası tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerinin katıldığı çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

1-7 Mart Muhasebeciler Haftası kutlamaları kapsamında Bodrum belediye Meydanında bir araya gelen Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyeleri Atatürk anıtına çelenk koyarak Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundular. Ardından da İstiklal Marşı okundu.

Belediye meydanında gerçekleşen törene, Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu, Müdür Yardımcısı Sadettin Şener,  CHP’li meclis üyesi Nurten Çakıcı Bıçak ile birlikte yoğun bir katılım oldu.

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan Türkiye’de 105 bini aşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirin, faaliyet göstermekte olduğunu, 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası ile TÜRMOB çatısı altında hizmet vermekte olduklarını kaydederek şöyle konuştu;

“Ülkemiz Ve İşletmelerimizin Gelişimi İçin Çalışıyoruz”…

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanı Barış Erdoğan, Muhasebe Haftası dolayısı ile yaptığı konuşmada, muhasebe ve mali müşavirlik hizmetlerinin ülke ekonomisine ve işletmelerin gelişimine katkı sunduğunun altını çizdi.

Başkan Erdoğan, “28 yıl önce yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu haline gelmiştir. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet ediyoruz.

muhasebeciler günü 2018 1 mart (20)Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışıyor. Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek oluşturduk. Ülkemiz ve işletmelerimizin gelişimi için çalışıyoruz.

Üst birliğimiz TÜRMOB; bir meslek örgütü olarak, başta Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirler ile meslektaşlarımızın bağlı bulundukları odalara karşı sorumludur. Ancak; kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olmamız sebebiyle, toplumsal sorumluluklarımız da bulunmaktadır. “ dedi.

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan, Zeytin Dalı Operasyonu’nun başarıyla sonlanması, bölgeye ve ülkemize barış ve huzur getirmesi en büyük temenni ettiği konuşmasına şöyle devam etti “Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorun bizlerin de sorunu ve sıkıntısıdır. Mali müşavirler barıştan, demokrasiden, adaletten yanadır. Barışı, demokrasiyi, adaleti yok etmek isteyen terörün dimdik karşısındadır.

Ülkemizin güvenliği için tehdit oluşturan terömuhasebeciler günü 2018 1 mart (27)r oluşumlarına karşı başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nun başarıyla sonlanması, bölgeye ve ülkemize barış ve huzur getirmesi en büyük temennimizdir. Şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza şifalar dileriz. Şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz.

TÜRMOB ve odalarımız, toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak çağdaş dünyada ekonomi ve iş dünyasıyla ilgili gelişmeleri izliyor; yapıcı görüş ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaşıyor. Ekonomimizin gelişmesi ve iş dünyasının küresel dünyada yerini alması için katkı sunuyoruz. Çözüm sunmaya yönelik bir bakış açısı ile sorunları ve çözüm yollarını gündeme getiriyoruz.

Ülkemizde Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği ve meslek örgütü, Anayasamızın 135’inci maddesine istinaden kurulmuştur. TÜRMOB, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

Kamu Kurumu niteliğinde meslek örgütü olması, yapılan çalışma ve sunulan hizmetlerin kamusal özellik göstermesindendir. TÜRMOB çatısı altında, Odalarımıza üye olan mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler kamu hizmeti niteliğindeki görevlerini mesleğin genel ve özel şartlarına uygun olarak yerine getirmektedirler. Meslek örgütleri demokrasinin temel taşlarından biridir. Bu yapının bozulması kamusal hizmet sunumunun zedelenmesine ve mesleğin kural ve standartlar bütünü içinde hizmet sunmasına engel olabilir. Bundan ise sunulan hizmetlerden fayda sağlayan başta kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere ülkemiz zarar görecektir.

muhasebeciler günü 2018 1 mart (24)Başta Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında vergi ve sosyal güvenlik bildirimleri ve diğer mali bildirimler ile ilgili veri akışı, beyanların tanzimi ve gönderimi ve denetimi meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır. Ayrıca TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızın hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır.

TÜRMOB ve Odalarımız; kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır.

İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunmaktadır.

Yetkileri sınırlı, sorumlulukları geniş olan mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluğun dengeli bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir.

muhasebeciler günü 2018 1 mart (3)Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunların, diyalogla ve işbirliği içerisinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz.

Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır.

Verdiğimiz hizmetlerle mali danışmanlık ve denetim çerçevesinde güvenilir işletme danışmanı misyonuyla ekonomimizin önemli bir paydaşı olan bizler; kurumsallaşmış yapılarımızla, iş kalitesini sürekli arttıran, eğitimle gelişen bir meslek olarak geleceğe ve ufkun ötesindeki hedeflere emin adımlarla yürüyoruz.

Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanan Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğimizi iş dünyamıza ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz, yarınları umutla şekillendireceğiz.

Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunların dayanışmayla, iş birliğiyle ve anlayışla çözüleceğine inanıyoruz. Yarınlara umutla bakacağımız bir geleceği hep birlikte hazırlayacağız.

Bu inançla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımız için daha aydınlık günler diliyorum.”

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan’ın konuşmasının ardından oda üyeleri Bodrum Belediyesi Trafo Kafede kahvaltı yaparak Türkiye ve Bodrum gündemine dair görüş alışverişinde bulunarak sohbet ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.