Bodrum Gündem

BODRUMLU KADINLAR “ARTIK SABRIMIZ KALMADI” DEDİLER…

BODRUMLU KADINLAR ARTIK YETER DEDİLER (6)8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD), CHP İlçe Kadın Kolları ve Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi Çalışma Grubu tarafından organize edilen bir yürüyüş düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşundan başkan ve üyelerin destek verdiği yürüyüşte “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, siyasal iktidarı cinsiyet eşitliğini sağlamak için göreve çağırıyoruz” denildi.

Tepecik Meydanı’ndaki Türkan Saylan büstüne çiçek sunulması ile başlayan yürüyüşe Bodrum Belediye Meydanında bulunan Kadın Ağacı’na özel dileklerin yazıldığı notların asılması ile son verildi.  ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, Kdınlar Ağacının önünde bir basın açıklaması yaptı. Saraçbaşı açıklamasında şunları söyledi ; “Çağdaş dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, devletlerin görevidir. Altına imza attığımız uluslararası belgelere ve yasalarımıza göre, ülkemizde de bu görev, siyasal iktidarındır. Günümüzde toplumsal cinsiyet eşitliği bir demokrasi talebidir. Kadınların hak ve özgürlükleri, demokratik hukuk devletlerinde gelişme gösterirken otoriter yönetimlerde geriye gitmektedir. Kadın sorununun çözümünde anahtar kural “kadın – erkek eşitliği” ve “ayırımcılık yasağının” yasal ve olgusal olarak gerçekleşmesidir.” dedi.

BODRUMLU KADINLAR ARTIK YETER DEDİLER (2)ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı “Türkiye’de resmi rakamlara göre her 10 kadından en az 3’ü 18 yaşının altında evlendirildi. 17 bine yakın kız çocuğu doğum yaptı. Kadınlar hemen her gün aile içinde, sokaklarda, toplu taşıma araçlarında ya da işyerlerinde tanıdıkları ya da tanımadıkları erkeklerin şiddetiyle karşılaştı. 2017 yılında en az 286 kadın ve kız çocuğu öldürüldü. 101 kadın tecavüze, 248 kadın tacize, 377 kız çocuğu cinsel istismara ve 418 kadın şiddete uğradı. Dünya Ekonomik Forumu’nun 2017 yılında hazırladığı Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi sonuçlarına göre Türkiye, 145 ülke içinde 131. sırada yer aldı. Atatürk devrimleriyle kazandığımız hakları koruma bilincine sahip kadın ve erkek yurttaşlar olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, siyasal iktidarı cinsiyet eşitliğini sağlamak için göreve çağırıyoruz. Artık sabrımız kalmadı” diyerek açıklamasını tamamladı.

Basın açıklamasının yapıldığı Kadın Ağacı’nın önünde Muğla Büyükşehir Belediyesi Ankara Çiçeği dağıttı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.