Bodrum Gündem

TÜM İŞVEREN FİRMALARIN DİKKATİNE…

TÜM İŞVEREN FİRMALARIN DİKKATİNE…

emre-köroğlu-bodrum-gündem-1

BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu, kamuoyunu, mevsimlik işçileri ve özellikle de mevsimlik işçi çalıştıran işverenleri bilgilendirmek adına, önemli bir basın açıklaması yayımladı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu yazılı bir açıklama yaparak, mevsimlik işçilerin çalıştıkları il yada ilçelerde oy kullanabilmesi için, işveren firmaların bir form ile İl/İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulunmalarının, Türkiye Demokrasisi için önemli olduğunu kaydetti. Mevsimlik işçi çalıştıran işveren firmaları duyarlı olmaya davet eden Köroğlu; “Bu işlemle oyunu kullanamayacak birçok işçi oy kullanabilecektir. Tüm Bodrum’da işverenlere yaptığımız bu çağrıyı dikkate almalarını önemle rica ederiz…” dedi.

mevsimlik işçiler nasıl oy kullanacakTÜRKİYE’DE 500 BİN GÖÇMEN İŞÇİ VAR…

Türkiye’de mevsimlik iş için göç edenlerin sayısı 500 bini bulduğuna dikkat çeken Başkan Köroğlu “Sezonluk çalışmaya gelen işçilerin BESİAD tarafından paylaşılan ve işyerlerine gönderilen formu iş yeri sahibi ve muhtar ile doldurup İlçe Nüfus müdürlüğüne aslı ve fotokopisiyle gidip, işlemi kayda aldırdıktan sonra da, formun fotokopisini 12 Mayıs 2018 Cumartesi tarihine kadar İlçe Yüksek Seçim kuruluna teslim ederek çalıştıkları mahallede oy kullanabilecekler…” dedi.

BESİAD BAŞKANI İŞVEREN FİRMALARI DUYARLI OLMAYA ÇAIRDI…

BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu tarafından kamuoyuna ve işveren firmalara yönelik olarak yaptığı basın açıklamasının tam metni ise şu şekilde;

“Öncelikli önümüzdeki sezonun tüm işverenler için başarılı bir dönem olmasını temenni ediyorum.

Önümüzdeki dönemde ülkemizi de bir seçim süreci bekliyor. Seçme ve seçilme hakkı, demokrasilerde halkın kendi kendini yönetmesine imkân veren en temel siyasi hak ve görev olarak değerlendirilmektedir. Cumhuriyet sisteminin işleyişi seçme ve seçilme ile ilerler. Seçme ve seçilme hakkı, toplumda sınıf ayrılığını ortadan kaldıran bir haktır. Cumhuriyet döneminde inkılapla sağlanmıştır. Cumhuriyet yönetiminde ve demokratik sistemlerde halkın yönetimde söz sahibi olmasını ön gören ve sağlayan hak seçme ve seçilme hakkıdır.

Türkiye’de öncelikli tarım ve daha sonra turizm sektöründe mevsimlik işçi sayısı özellikle Bodrum da çok sayıda olduğu bilinmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de mevsimlik iş için göç edenlerin sayısı 500 bini bulduğu söylenmektedir. Sezonluk çalışmaya gelen işçiler paylaşmış olduğumuz formu iş yeri sahibi ve muhtar ile doldurup İlçe Nüfus müdürlüğüne aslı ve fotokopisiyle gidip işlemi kayda aldırdıktan sonra formun fotokopisini 12.05.2018 tarihine kadar İlçe Yüksek Seçim kuruluna teslim ederek çalıştıkları mahallede oy kullanabilecekler. Bu işlemle oyunu kullanamayacak birçok işçi oy kullanabilecektir. Tüm Bodrum’da işverenlere yaptığımız bu çağrıyı dikkate almalarını önemle rica ederiz.

Seçimlerin ardından temennimiz ülkemizde en kısa sürede reformların yapılarak ekonomik, demokratik ve küresel alanlarda güçlenmesini, küresel seviyede kuvvetli bir siyaset ve ekonomik güce sahip olmasıdır.

p.s. Başvurular için ilgili form ek’te yer almaktadır.

Saygılarımla

Emre KÖROĞLU

Besiad Yön.Kur.Bşk.”

mevsimlik işçilerin oy kullanması için

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.