Bodrum Gündem

DİSK BAŞKANI ARTIK BİR KADIN…

DİSK BAŞKANI ARTIK BİR KADIN…

arzu çerkezoğlu disk genel başkanı

DİSK Başkanı Kani Beko’nun CHP’den İzmir’de milletvekili adayı olmasının ardından, DİSK Genel Başkanlığına Arzu Çerkezoğlu seçildi. Böylece Türkiye’de ilk defa bir kadın DİSK gibi çok önemli bir abdullah baştürk ve kemal türklersendikanın başkanı oldu…

Bodrum Gündem Haber

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ( DİSK ) kendi içinde bir devrim yaparak, tarihinde ilk kez bir kadını, genel başkan olarak seçti. 13 Şubat 1967 tarihinde kurulan DİSK’in Kemal Türkler ve Abdullah Baştürk gibi efsane genel başkanları olmuştu, lakin bu güne kadar hiç kadın genel başkanı olmamıştı. Arzu Çerkezoğlu’nun genel başkanlığa seçilmesi ile DİSK tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Kani Beko ‘nun, DİSK Genel Başkanlığı’ndan istifa ederek, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İzmir 1’inci bölge, 4’üncü sıra milletvekili adayı olmasının ardından DİSK Yönetim Kurulu yeni görev dağılımını yapmak üzere toplandı.

DİSK Yönetim Kurulu’nda yapılan oylamada Arzu Çerkezoğlu DİSK ‘in yeni genel başkanı olarak seçilirken, Cafer Konca da Arzu Çerkezoğlu’ndan boşalan genel sekreterlik görevine getirildi.

disk_genel_başkanı arzu çerkezoğlu

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.