Bodrum Gündem

GÜLSİN ONAY’DAN MUHTEŞEM BİR KONSER…

gülsin-onay-bodrum-dibeklihan-1

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde gelenekselleşen Gülsin Onay konseri dinleyenleri büyüledi. Gülsün Onay’ı dinlemek için Dibeklihan’a gelen sanatseverler, Gümüşlük Festivali yararına katkı da bulundular…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Temmuz ayı etkinliklerini çok özel bir konser ile başlattı. ‘Tüm Zamanların En Büyük Piyanistleri’ listesinde yer alan, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Bodrum Dibeklihan’da Gümüşlük Festivali yararına bir konser verdi. Bu konserden elde edilen gelir ve katkılar Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne bağışlandı.

Gülsin Onay’ın annesi ve babası ile birlikte Çetin Doğan, Prof.Kemal Alemdaroğlu ve Prof.Erol Manisalı gibi ünlü isimlerinde izlediği Gülsin Onay konserine, 250’den fazla sanatsever katıldı.

gülsin onay bodrum dibeklihan 1 temmuz 2018 (10)GÜMÜŞLÜK FESTİVALİ İÇİN SANATSEVERLERDEN DESTEK BEKLENİYOR…

Gülsin Onay konseri öncesinde bu konserin çok anlamlı bir amaç için gerçekleştirildiğini söyleyen Cenap Tezer “Geçen yıl on dördüncüsü gerçekleştirilen ve bir Bodrum markası haline gelen Gümüşlük Festivali ana sponsorunun ayrılma kararı vermesi nedeni ile yapılamama riski var. Bu nedenle Bodrum’a mal olmuş, Bodrum’da markalaşmış bu özel festivalin, Gümüşlük Festivalinin devam etmesi için hepimize görev düşüyor. Gümüşlük Festivalinin devam etmesi için bütün sanatseverlerden destek bekliyoruz…” diye konuştu.

KONSER ÖNCESİ SOHBET…

Cenap Tezer’in “Demirci Çırağı” diye adlandırdığı akademisyen ve heykel sanatçısı Sedat Örsel’i sahneye davet ederek Gülsin Onay’ın seslendireceği eserler ile ilgili kısa bir konuşma yapmasını istedi. Sedat Örsel de konser öncesi oldukça esprili bir dil ile; Cesar Frank’ın ünlü “Panıs Angelıcus”unda nasıl fırlama korist olduğunu, ardından Saygun’un ona nasıl “MİNİK KONSER” yaptırdığını ve nihâyet, Hikmet Şimşek’in 60 İhtilâlinden sonra Batı Anadolu’daki müthiş “Şef”lik öyküsünü anlattı.

gülsin onay bodrum dibeklihan 1 temmuz 2018 (9)BU GECE ÇOK ANLAMLI BİR KONSER…

Konser öncesi basın mensuplarına bir açıklama yapan Onay, “Bugün burada çok değerli dinleyicilerle Gümüşlük Festivali yararına bir konser veriyorum. Bu seneki festivalimizin gerçekleşebilmesi için pek çok yardımsever bizimle bu akşam burada. Çok teşekkür ediyorum hepsine. Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne katkı sağlanması için sık sık duyuru yapıyoruz. Festival dostu olarak katkıda bulunan sanatseverler oluyor. Bugüne kadar 100 TL’den 10 bin TL’ye kadar bağış yapanlar oldu. Çok çok teşekkür ediyoruz. Devamını da diliyoruz…” dedi.

Onay “Bu seneki Gümüşlük Festivali, sanatseverlerin katkısı ile gerçekleştirilen bir halk festivali olacak…” diyerek sözlerini tamamladı.

MUHTEŞEM BİR PERFORMANS…

Daha sonra ise ‘Tüm Zamanların En Büyük Piyanistleri’ listesinde yer alan, Devlet Sanatçısı ve uluslararası alanda dünyanın en iyi Chopin yorumcularından biri olarak kabul edilen Gülsin Onay coşkulu alkışlar eşliğinde sahneye geldi.

Dibeklihan’da gerçekleştirdiği defileler ve çok öze kreasyonları ile beğenileri üzerinde toplayan modacı Ayşe Gedikoğlu’nun Gülsin Onay için hazırladığı elbise ile sanatseverlerin karşısına çıkan Onay; “Değerli basın mensupları ilk eserimde rahatça fotoğraf çekebilir ve görüntü alabilirler…” diyerek gazetecilerin rahatça işlerini yapabilmelerine olanak sağlaması da takdirle karşılandı.

gülsin onay bodrum dibeklihan 1 temmuz 2018 (32)TÜRK MARŞI COŞKU ZİRVEYE ÇIKTI…

Gülsin Onay gecede, Bach, Cesar Franck, Adnan Saygun ve Chopin’nin eserlerine yer verirken, performansı ile konsere gelen sanatseverleri büyüledi. Gülsin Onay Wolfgang Amadeus Mozart’ın Türk Marşı eseri ile konserine sonlandırdı.

Yaklaşık 2 saat süren ve sonunda sanatseverler tarafından ayakta alkışlanan Onay, konserinin ardından hayranları ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.