Bodrum Gündem

“SKAL BODRUM” SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İÇİN BODRUM YADİGARI’NDA…

skal-bodrum-yadigarı-ve-sürdürülebilir-tarım

SKAL Bodrum üyeleri ve dostları 25/07/2018 tarihinde Erman Aras ve Filiz Aras ev sahipliğinde Ortakent Bodrum Yadigarı’nda buluştular…

Bodrum Gündem Haber

BODRUM’da “Çiftçi diplomat” olarak da bilinen Ömer Aras, ömrü boyunca kendi elleriyle diktiği mandalina ağaçlarını turizme feda etmemek için çabaladı. 200 dönüm araziden elde ettikleri 100 ton üründen gelir elde etmek için son bir hamle yaptılar. Ünlü Bodrum mandalinası klementini 3-6-9 kiloluk  paketleyerek,  www.bodrummandalini.com adresinden satışa başladılar. Ancak bu da yetmedi, mandalina para etmemeye başlamıştı. Erman Aras, babasının hayalini yaşatmak için mandalinadan katma değer yaratabilecek farklı ürünler elde etmeye karar verdi. Bunun için yatırımları yaptığı sırada babası Ömer Aras 93 yaşında hayatını kaybetti. Oğlu Aras’a son sözü, “Benden sonra ne yap ne et mandalina bahçemi yaşat. Sakın betona teslim etme…” oldu.

Erman Aras, babası yokken de bahçe yürüyebilsin, kendini döndürsün diye önce şekersiz reçel, kolonya ve lokum üretmeye başladı. Ürünleri “Bodrum Yadigarı” adıyla markalaştırdı. Ve sonunda formül tuttu. Lokum ayaklanıp koşmaya başladı. Katkısız, geleneksel yöntemlerle üretilmekte olan ürünlerin yanı sıra şeker ilavesiz lokum ve reçeller dostların beğenisine sunuldu. Şimdi Bodrum ve İstanbul’daki belli noktalarda satış talepleri dışında dünyanın birçok yerinden de sipariş gelir oldu.

Erman Aras ve eşi Filiz Aras, tamamen organik olarak üretilen mandalinadan papirüs kağıdına, kurutulmuş mandalina reçelinden, mandalina cipsine kadar 50 farklı ürün elde etti.

scal bodrum sürdürülebilir tarım için bodrum yadigarına destek veriyor (16)

Erman Aras Devraldığımız mirası sonraki nesillere de aktarabilmek ayni zamanda sürdürülebilir  bir bahçe yaratabilmek adına, eşsiz Bodrum Narinciyelerinden katma değerli ürünler üretmeğe başladık. Babamız Ömer Aras’ın dikip büyüttüğü ağaçlardan elde ettiğimiz ürünleri, annemizin adını vererek “Bodrum Yadigarı” olarak  markalaştırdık…” dedi.

Erman Aras mevsiminde web sayfalarından verilen narenciye siparişleri için ürünler, ayni gün toplanıp kargo ile istenilen adrese iletilmekte olduğunu da ifade ederek, sözlerini “Umarız bu girişimlerimiz diğer üreticilere olumlu bir örnek, Sürdürülebilir bir turizmin ise çakıl taşları olur…” diyerek tamamladı.  

Erman Aras “SKAL BODRUM” üyelerine yerel ürünlerin bölge için önemini anlatırken, ürünlerinin üretim aşamalarına kadar birçok konuda bilgiler verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.