Bodrum Gündem

BODRUM’DA RÜŞVET ALINIYOR İDDİASI…

BODRUM’DA RÜŞVET ALINIYOR İDDİASI…

hürriyet-gazetesi-yazrından-Bodrum'da-Rüşvet-iddiasıHürriyet Gazetesinin yazarlarından Mehmet Y.Yılmaz’ın 26 Ağustos tarihinde köşesinde “Bari Rüşveti Paylaşalım…” başlıklı yazı oldukça dikkat çekerken, rüşvet alınıyor iddiası ise adeta bir suç duyurusu niteliğini de taşıyor.

Bitez’de Mandalina bahçeleri arasında adını vermediği bir otel-lokanta-gece kulübü olduğunu ve buranın yüksek ses ile canlı müzik yaptığının bilgisini verdikten sonra “Kime şikâyet ederseniz edin, bunu önleyebilmek ne mümkün…” diyerek, “Bu nasıl olabiliyor? Bence bir tek yolu var: İşletmenin, bürokrasi çarklarını yağlaması!”

şeklinde rüşvet verilip alındığını net olarak ortaya koyuyor. Yazının başlığından da anlaşılacağı üzere eğer bu gürültülü müzik önlenemiyorsa, verilen-alınan rüşvetin de  “Toplanan rüşvetler bir havuza konsun ve belli bir oranı (bence yarısı uygundur çünkü asıl yük bizim omuzlarımızda) biz civar bahçelerde yaşayanlara dağıtılsın…” şeklinde acı bir mizahi yaklaşımda bulunuyor.

Söz konusu yer ile birlikte özellikle Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde de bu ve buna benzer kanun dışı (!) hizmet veren bir kaç işletme daha var. Rüşvetin yanında ek olarak, şikayet eden insanları silahla yada iftira yolu ile tehdit ederek susturulduğu da bir gerçek.

Bu konuda yapılacak bir şeyler var mı?

Yorum yok…

bodrum rüşvet veriliyor-alınıyor iddiasıHürriyet Gazetesi yazarları Mehmet Y.Yılmaz’ın yazısı şu şekilde;

Bari rüşveti paylaşalım!

Bitez’de mandalina bahçelerinin arasında bir otel-lokanta-gece kulübü var. O otelde kalanlar nasıl uyuyabiliyorlar ve orada uyumak için gerçekten bir para ödüyorlar mı onu bilemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki o civarda kimse uyuyamıyor.

Çünkü bu otel-gece kulübünde canlı müzik her gece 02.30-03.00’e kadar sürüyor. Kime şikâyet ederseniz edin, bunu önleyebilmek ne mümkün…

Bu nasıl olabiliyor? Bence bir tek yolu var: İşletmenin, bürokrasi çarklarını yağlaması!

Bu rüşveti kim alıyordur, bilemem. Polis mi, jandarma mı, çevre müdürlüğü mü, belediye zabıtası mı? Kimsenin günahını almak da istemem.

Ama şöyle bir önerim var: Madem bu gürültü önlenemiyor, o halde biz de uykusuz gecelerimizin karşılığını alalım.

Toplanan rüşvetler bir havuza konsun ve belli bir oranı (bence yarısı uygundur çünkü asıl yük bizim omuzlarımızda) biz civar bahçelerde yaşayanlara dağıtılsın.

Acaba Bodrum Kaymakamı buna öncülük eder mi? Ya da Muğla Valisi?

Belki bu örnek uygulama bütün sahil kasabalarımız için de yapılabilir. O zaman acaba merkezi hükümet nezdinde bir ‘Gürültü Rüşvetini Paylaştırma Ofisi’ mi kurulsa?

Üstelik bu, turizm yatırımcısı açısından da fırsat eşitliği yaratır.

Belli bir tarife olursa, bir türlü rüşvet vermeyi başaramayıp kepenkleri erkenden kapatmak zorunda kalan işletmeler de haksız rekabetten kurtulmuş olurlar.

Sevgili kamu yöneticilerimiz, ne dersiniz?

İLGİLİ KAYNAK YAZI: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-y-yilmaz/evlilik-hesaba-kitaba-gelir-mi-40936738

bodrum rüşvet veriliyor-alınıyor iddiası 1

Yorumlar

  1. Oktay dedi ki:

    Bu konu İle ilgili görüşlerimi bire bir sizinle paylaşmak isterim .Benimde Ticari Olarak Çok Canım Yandı..