Bodrum Gündem

BODRUM’DA  56 MECLİS ÜYELİĞİ, 7 BELEDİYE BAŞKANLIĞI  MÜRACAATI VAR…  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçimlerde aday adaylığı için başvuru süresi bir hafta uzatılırken Bodrum’da 19 Ekim saat 17:30 a kadar meclis üyeliği için  56, belediye başkanlığı için de 7 müracaat yapıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yerel seçimlerde aday adaylığı için başvuru süresi 19 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadardı. Fakat CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul’un akşam saatlerinde yaptığı basın açıklamasında söz konusu sürenin gelecek hafta Cuma (26 Ekim 2018) gününe kadar devam edeceği bilgisi yer aldı.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan’dan aldığımız bilgiye göre belediye meclis üyeliği için  56, belediye başkanlığı için de 7 müracaat yapıldığı yönünde. Karahan bu müracaatlardan 16 sının kadın, ikisinin de engelli olduğunu kaydetti. Karahan katılımın Gelecek hafta artacağını belirtirken “Katılım gelecek hafta sonuna kadar daha da artacaktır. Çünkü başvuru dosyası alanlar var, evraklarını bugüne yetiştiremeyenler var. Sürenin uzaması partimiz için iyi oldu. Kendini ifade etmek isten arkadaşlara bir hafta daha zaman tanındı. “ dedi.

Karahan belediye meclis üyelerinin belirlenmesi ile ilgili merkezden henüz bir yöntem veya önerinin kendilerine ulaşmadığını belirtti. Karahan sözlerine şöyle devam etti “Öncelikle belediye başkan aday adaylığı süreci işleyecek. Ondan sonra belediye meclis üyeliği adaylığı çalışır. Meclis üyelerinin belirlenme tarihi Ocak ayının ilk haftasını bulabilir ama belediye başkanlık süreci daha erken bitecektir diye düşünüyorum. Ama biz genel olarak parti içinde demokrasiyi işleteceğiz. İkiden fazla adayın olduğu eski belde belediyelerinde sandık koyacağız. Temayül yoklaması yapacağız.”

CHP Bodrum İlçe örgütünde %33 kadın, %20 de gençlik kontenjanının bu sistem içinde uygulanması bekleniyor. Mevcut yapı içinde kadın ve gençlerden oluşan 14 meclis üyesinin listelerde yer alması öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.