Bodrum Gündem

Özay Kartal CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylığı Başvurusunda Bulundu

Özay Kartal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum İlçe Başkanlığı’na Bodrum Belediye Başkalığı için aday adaylığı başvurusunu bugün yaptı. Başvuru dosyasını CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın teslim alırken, aday adayı Özay Kartal’ı destekleyenler de hazır bulundu.

Bodrum Gündem Haber

İletişim Uzmanı Özay Kartal, aday adaylık belgelerini teslim etmesinin ardından CHP İlçe Başkanlığı’nın önünde yaptığı açıklamada, “2400 yıllık kesintisiz yaşama ve görkemli bir tarihe sahip Bodrum, bugün geldiğimiz noktada bir yol ayırımındadır. İkincil konut cenneti mi olacağız, turizm cenneti mi olacağız, sandıkta Bodrum Halkı buna karar verecektir.

Bodrum bu yerel seçimlerle ya bu görkemli tarihine yakışır şekilde yönetilerek, bugünün problemlerini çözmenin yanında geleceğini de 12 ay turizm hedefiyle planlayacak ya da plansız büyümesine devam ederek alt-üst yapı sorun sarmalında yaşanmaz bir yer haline gelecek.

Bodrum Akdeniz çanağı turizminin incisidir. Rodos, Sicilya ve Malta gibi kış aylarında da turizm yapabilen markalar zincirine eklenmelidir. Doğal zenginlikleri ile yaz turizmini zaten yapmakta iken, kültür ve tarih potansiyeli ile 10 -12 ay turizm yapma olanağına da sahiptir. Bodrum’a yeni bir inşaat yükü getirmeden, mevcut potansiyeli ile bunu yapma olanağı vardır.

Toprak altında yatan hazinelerimiz için ürettiğimiz projeleri önümüzdeki günlerde görsel olarak sunacak ve bunun çok mümkün olduğunu halkımıza göstereceğiz. İlk etabını tamamladığımız Halikarnassos Sur projesi bunun en somut örneğidir. Bodrum, mevcut potansiyelini kullanarak, otel işletmecisine ve esnafına kış aylarında da refah sunma olanağına sahiptir.  Alt-üst yapı sorunları, turizm kalkınma sorunlarımız, doğanın korunması ve vahşi inşaat, engelli bireylerin sosyal ve ekonomik yaşama katılması, flora ve faunamıza ilişkin kapsamlı projelerimizi artık Bodrum halkıyla paylaşmaya başlayacağız.” dedi.

İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi mezunu olan tanıtım ve İletişim alanlarında ticari faaliyet gösteren Özay Kartal, projelerinin gerçekleştirilebilir olduğunun kanıtı olarak geçen sene, Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı (Akademia) Başkanı sıfatıyla halkla buluşturduğu ‘2400 yıllık Antik Halikarnassos Sur Duvarları’ kurtarma kazısı ve yürüyüş̧ yolları projesine dikkat çekti.

2014 yılında Bodrum Belediye Başkanlığı danışmanı olarak Bodrum Yarımadası’nın 11 belde belediyesinin birleştirilmesi ve Büyükşehir Yasası gereği birleşme, paylaşım ve koordinasyon komisyonunda aldığı görevi hatırlatan Özay Kartal, yarımadanın ve bölgelerinin ihtiyaçlarını ve sahip olduğu kaynaklarını iyi bildiğini, doğru yerde doğru projelerle yarımadanın tamamında kalkınma projeleri geliştirdiklerini söyledi. 2009-2014 yılları arasında tamamladığı Bodrum Tanıtım Stratejisi çalışmasına da değinen Özay Kartal; “O yıllarda belediyemize ve tanıtım vakfına EMITT İstanbul ve BERLİN ITB turizm fuarlarında 2 ayrı ödül kazandırmıştık. Bodrum’u eskisinden de parlak ödüllere kavuşturacak ve turizmde örnek gösterilecek bir belde haline getirmek için görev ve yetki istiyoruz” dedi.

Özay Kartal konuşmasının sonunda, alt-üst yapı, turizm kalkınması ve doğa koruma projelerinin yanında en önem verdiği projesini ise sosyal ve ekonomik hayata katılma imkanı olmayan bireylere bu imkanı sağlamak, onları aileleri ile birlikte mutlu edecek projeleri hayata geçirmek olarak duyurdu ve “BİZ GELECEĞİZ” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorumlar

  1. Alpay PASİNLİ dedi ki:

    Sayın Özay Kartal geçmişe, tarihe ve çevreye saygılı, projeler üreten, çarpık kentleşmeye karşı tavır sergileyen, dinamik kişiliği, eğitimi ve entellektüel birikimi ile Bodrum’a yararlı bir Belediye Başkanı olabileceğini düşünmekteyim.
    Ark. Dr. Alpay PASİNLİ
    Anıtlar ve Müzeler [E] Genel Müdürü