Bodrum Gündem

“Çare; Bodrum Belediye Başkan Adayı Taner Uslu’da…”

 

Bodrum Belediye Başkanı aday adayı Taner Uslu CHP İlçe binası önünde yaptığı açıklama, adeta gövde gösterisine dönüştü. Taner Uslu “Sağcısı, solcusu herkesin Belediye Başkanı olmak için yola çıktık. Söyleyecek sözümüz de var, yönetecek gücümüzde var…” dedi. Uslu’nun “Bodrum tecrübesiz ellere, çıraklığını yapmadan, ustalığına soyunanlara teslim edilemez…” şeklindeki sözleri ise aday adaylık açıklamasına damgasını vuran sözler oldu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Başkanlığında hareketli günlerinden birisini daha yaşadı. Bodrum Belediye Başkalığı için en iddialı adaylardan birisi olan Taner Uslu’nun açıklaması, bu güne kadar yapılan aday adaylık açıklamalarının en kalabalık olanıydı. Başta Karaova bölgesi olmak üzere Yarımadanın her beldesinden katılım olduğu gözlendi.

Geçmiş dönemlerde belediye başkanlık görevinde bulunmuş Mazlum Ağan, Mehmet Ülküm ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Şoförler Odası Başkanları, Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Ali Öztürk, Mehmet Özalın, Recai Seymen, Ahmet Aras ve Refik Ülgen de  Taner Uslu’nun aday adaylık açıklamasında yer aldılar.

Taner Uslu caddenin başından ilçe binası önüne kadar yurttaşların coşkulu tezahüratları ile CHP ilçe binası önüne kadar yürüyerek geldi. Eşi Münevver Uslu ile çocukları da her zamanki gibi Uslu’nun yanındaydı.

CHP İlçe Örgütünün Başarılı Organizasyonu…

Daha önceki aday adaylık açıklamalarında olduğu gibi CHP İlçe Örgütü gerçekleştirilen organizasyonu çok iyi yönetti. CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı ile gençlik kolları üyelerinin de hazır olduğu Taner Uslu Bodrum Belediye Başkanı aday adaylık açıklamasında ilk sözü CHP Bodrum ilçe Başkanı Halil Karahan aldı.

Başkan Halil Karahan Bodrum’da demokrasi şöleninin devam ettiğini kaydederek “Bu gün altıncı Bodrum Belediye Başkanı aday adayı arkadaşımız Sayın Taner Uslu’nun adaylık açıklamasına hepiniz hoş geldiniz. Ne diyoruz arkadaşlar? Ülkede demokrasi, partide demokrasi, Bodrum’da demokrasi. Sonuna kadar demokrasi Yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bir teşekkür, bir minnet, bir oy borcu olduğunu unutmayalım…” dedi.

Karahan; “AKP’li belediyelerin olduğu yerlerde de CHP kazanacak, biz kazanacağız…”

CHP Bodrum ilçe Başkanı Halil Karahan CHP’li belediyelerin sadece alt yapı çalışması yapıp, sadece asfalt dökmediklerini de ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özgürlüğü ve hoşgörüyü de iktidar olduğu kentlere getiriyor. Üzerine bir de müfettiş baskısı ile mücadele ediyorlar. Her şeye rağmen özgürlük, her şeye rağmen demokrasi diyorlar. 2019 Mart ayında sadece belediye başkanı veya meclis üyelerini seçmeyeceğiz. Bir hesap göreceğiz arkadaşlar bir hesap. Özgürlük mü, biat mı? Totaliter rejim mi, demokrasi mi? İşte buna oy vereceğiz. Sizlerin de özgürlükten yana olduğunuz biliyoruz. Örgütüm adına söz veriyoruz, sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnananlar kazanacak. Bütün adaylarımız diğer partilerin adaylardan en az üç gömlek daha üstün. Diğer partilerde bırakın demokrasiyi, daha adayları bile konuşulamıyor. 2019 Yerel seçimlerinde AKP’li belediyelerin olduğu yerlerde de CHP kazanacak, biz kazanacağız…”

Kocadon: “Adaylarının çok olmasının CHP’ye olan güvenin bir göstergesidir…”

Daha sonra söz alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Mehmet Kocadon aday adaylarının çok olmasının CHP’ye olan güvenin bir göstergesi olduğunu vurgulayarak “Ama şunu da belirtmek istiyorum. Artık partimizi yıpratmayalım. Bir belediye başkanının bir ifadesi yanlış anlaşılmış olabilir. Gidip sormak lazım. Ama bu durumu kamuoyunda farklı boyutta kara propaganda yapmak veya bir çocuk gibi bu belediye başkanını bir yerlere şikâyet etmek Bodrum ve Bodrumlulara hiç yakışmadı. Hele hele demokrasiye inanan CHP’ye hiç yakışmaz. Her şeyin başı sevgi saygı ve hoşgörüdür…”  dedi.

Kocadon: “Partinin gücü ile koltuğa gelme zamanı bitmiştir…”

Başkan Kocadon beş yıla yakın bir süre birlikte çalıştıkları Taner Uslu’nun hiçbir zaman sevgi ve saygısından taviz vermediğini ve hoşgörülü bir insan olduğunu kaydetti. Başkan Kocadon konuşmasının sonunda oldukça manidar ve dikkat çekici sözler söyledi. Kocadon “Bu yerel seçimlerde partimizin gücü ile koltuğa gelme dönemi bitmiştir. Bundan sonra partimize güç katacak adaylar ile seçime gideceğiz…” dedi.

Taner Uslu’dan Samimi ve Duygu Dolu Bir Konuşma…

Daha sonra söz alan Taner Uslu oldukça duygu dolu ve uzun bir konuşma yaptı. Konuşması zaman zaman coşku dolu alkışlarla kesilen Taner Uslu’nun kendi değimi ile heyecandan kimi zaman sesi titredi, kimi zaman da kendisi titredi, boğazı kurudu. Taner Uslu konuşması boyunca özellikle eşi ve çocuklarına bağlılığını vurgulayan sözler söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı aday adayı Taner Uslu konuşmasına “Sazımdan, sözümden, özümden hepinize kucak dolusu, yürek dolusu merhaba. Hayatımın en heyecanlı, en gururlu günü diyebileceğim bugün, beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Hoş geldiniz…” diyerek başladı.

Samimi bir tarz ile konuşmasını sürdüren Uslu “Merak eden arkadaşlarım var… Her gün soruyorlar; Neden şairin dediği gibi başlayan paylaşımlar yapıyorsun? diye. Bu kenti en güzel şekilde anlamak, anlatabilmek için bir şairin söylediklerine ihtiyaç yok mu?  Allah aşkına…” dedi. Konuşmasının aralarına serpiştirdiği şiirler ise adaylık açıklamasına gelen herkesi duygulandırdığı gibi, özellikle eşi Münevver Uslu’yu da hem heyecanlandırdı,  hem de duygulandırdı. Uslu; “Sevincimiz, üzüntümüz, hasretimiz, heyecanımız, geçmişimiz, bu günümüz, geleceğimiz yarınımız, kavgamız ve sevdamız. Bizim her şeyimiz Bodrum dostlarım. İşte bu yüzden bu müthiş mistik duyguların şehrinde bir şairin şahitliğinde başlıyorum her güne…” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“Anam bir toprak kadınıydı, babam ise taksici. ‘Taksici Gülüm’ derlerdi…”

Doğup büyüdüğüm bu topraklardan sadece üniversite ve askerlik için ayrıldığını özellikle vurgulayan Taner Uslu “İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliğini okuduğum yıllarda dahi yazları hep Bodrum’daydım. Çünkü çalışmak zorundaydım. İstanbul kolay şehir değildi. Anam bir toprak kadını. Toprağında ekinindeydi hep. İlmek İlmek halı dokudu. Hala da öyle. Babam, ışıklar içinde uyusun.  Allah rahmet eylesin. Taksiciydi. ‘Taksici Gülüm’ derlerdi babama. Anam da babam da emekleriyle hayatlarını kazandılar. Babamın en büyük mirası İnsanlığı oldu. Ben de bu insanlığın hizmetine adıyorum kendimi…” diyerek kısaca yaşam hikâyesinin bir bölümünü paylaştı.

İki Dönem Vurgusu Dikkat Çekti…

Bodrum Belediye Başkanı aday adayı Taner Uslu’nun iki dönem vurgusu oldukça dikkat çekti. Uslu; “Topraktan geldik, emekle yoğrulduk, emekle mücadelemize devam ediyoruz. Okulumu bitirip ekmeğimi de kazanmaya başladığım yılların hemen ertesinde, partimizin gençlik kollarında başlayan siyaset hayatım, 2 dönem mahalle delegeliği, 2 dönem yönetim kurulu üyeliğim, 2 dönem meclis üyeliği ve devamında başkan yardımcılığı olarak sürmektedir. Bugün, sizlerin destekleriyle bugüne kadar temsil etmeye çalıştığım. Siyasi görevlerimin en değerlisi, en özeli için üzerinde yıllardır çalıştığım, projeler geliştirdiğim, emek verdiğim ve hepimizin hayallerinin gerçekleşmesini dilediğim, ortamı yaratmak adına bodrum belediye başkan adaylığı için sizlerin huzurunda olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Hayalim, hayalimiz olsun…” dedi.

“Çare; Bodrum Belediye Başkan Adayı Taner Uslu’da…”

Günlerdir heyecan içinde olduğunu ifade eden Taner Uslu “Türkiye’mizin temel harcı partimizin bodrum belediye başkan adayı olarak sizlere seslenmenin heyecanını anlatabilecek ne kadar az kelime var. Ve ben bugün, bunları bulmakta gerçekten çok zorlanıyorum. Şair diyor ya: umudu çiz,  geceyi de çiz, doğacak günü de, Yoksulluğu çiz, çaresini de. İşte Çare; Atatürk İlke ve Devrimlerinde. Çare; Lozan Kahramanı İsmet İnönü’de. Çare; Cumhuriyet Halk Partisinde. Çare; Bodrum Belediye Başkan Adayı Taner Uslu’da…” dedi. Bu ifadeleri katılımcılar tarafından coşku ile alkışlandı. Taner Uslu böylece iddiasını da ortaya koymuş oldu.

Taner Uslu; “Her zaman rehberim siz olacaksınız…”

Taner Uslu önce CHP Gençlik Kolları, sonra CHP Kadın Kolları ve CHP İlçe Başkanlığı, sonra Belediye Başkanı ve daha sonrasında da Sivil Toplum Örgütleri ve Odaları dolaşarak niyetini ifade ettiğini, onların desteğini aldığını kaydetti.  Uslu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Yol arkadaşlarım… Yol arkadaşlarım diyorum. Çünkü bu yola siz olmadan çıkamazdım. Bu yolda, bu yolun her bir karışında siz olmadan, halkım olmadan partim olmadan asla tek bir adım atmayacağım. Size bunun da sözünü veriyorum. Değil mi ki; hayatımın yarısı, sizlerin yol arkadaşlığıyla geçmiş ve bugünlere gelmişiz, bundan sonra da her zaman rehberim siz olacaksınız…”

Taner Uslu: “Aydınlıktan başka düşler kurmayacağız biz…”

Daha güzelin, daha iyinin peşinde olmayı hedeflediğini belirterek konuşmasını sürdüren Taner Uslu; “Bunun için en çok gençlerimize ihtiyacımız var. Genç yeteneklere, genç fikirlere, genç yüreklere öncülük edeceğiz Yollarına çıkan her engeli gençlerimizle birlikte aşacağız. Onların tüm enerjisi bizim de enerjimiz olacak. Gençlerimiz bilir beni. Aydınlıktan başka düşler kurmayacağız. Söyleyecek sözümüz var dedik; bunun için en çok kadınlarımıza ihtiyacımız var. Yok öyle sadece seçim günlerinde hatırlanmak. Sadece emeklerinden değil, akıllarından sağduyularından, çalışkanlıklarından, titizliklerinden, öngörülerinden yararlanacağız. Teslimiyetlerinden değil. Her alanda, her platformda, her mevkide; Temsiliyetlerinden mutlu olup Bodrum adına fark yaratacağız…” dedi.

Taner Uslu; “Bodrum’un güzelliklerini, değerlerini korumak gitgide zorlaşıyor…”

Bodrum Belediye Başkanı olması durumunda hayata geçirmeyi düşündüğü teknik ve sosyal projelerden de bahseden Taner Uslu; “Düşlemek güzel. İstemek, arzu etmek. Ümit etmek te öyle; en güzelini, en yaşanası hayatı. Ama sahip olmak için. Sahip çıkmak için, çalışmak, alın teri dökmek, emek vermek lazım aklı ve bilimi öne çıkarmak lazım. Kolay mı tabi ki çok zor. Bodrum gibi yurdumuzun ve Dünya’nın göz bebeği olmak ve öyle kalmak hiç kolay değil. Hele ülkemizin geldiği bu noktada Bodrum’un güzelliklerini, değerlerini korumak gitgide zorlaşıyor. İşte bu çetin koşullara dayanmak için direnmek var, bir de hep beraber direnmek…” dedi.

“Bodrum tecrübesiz ellere, çıraklığını yapmadan, ustalığına soyunanlara teslim edilemez…”

Taner Uslu’nun konuşmasının sonunda bazılarını rahatsız edecek ve oldukça dikkat çekecek sözleri içermekteydi. Uslu; “Bu nedenle Bodrum tesadüflere bırakılamaz, maceraya sürüklenemez tecrübesiz ellere, çıraklığını yapmadan, ustalığına soyunanlara, bu şehre sevdası olmayanların ellerine bırakılamaz…” dedi.

“Söyleyecek sözümüz, yönetecek gücümüz var diyoruz…”

Bodrum belediye başkan aday adayı Taner Uslu konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Yoldaşlarım; ben size yapacaklarımın sözünü veriyorum içtenliğimi, çalışkanlığımı emeğimi, günün her saatini size Bodrum’a adamaya hazırım. Ama yalnız değil. Hep beraber yönetmek için kimseyi ayırmadan, eşit adil tarafsız bir yönetim ve başkanlık sözü veriyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Bodrum Belediye Başkan Adaylığı Açıklarken tüm halkımıza sesleniyorum. Son olarak, bir kez daha ifade etmek isterim ki; bitmedi sürüyor Bodrum mücadelemiz. İşte bu yüzden, söyleyecek sözümüz, yönetecek gücümüz var diyoruz. Bir de asla bitmeyecek Bodrum sevdamız…”

Taner Uslu’nun Bodrum Belediye Başkanı aday adaylık açıklamasının sonunda kendisini kutlayanlar ve fotoğraf çektirmek isteyenler adeta sıraya girdiler.

Kalabalık yaklaşık bir buçuk saat sonra dağıldı…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.