Bodrum Gündem

CEM EVİ İÇİN YER TAHSİSİ İSTEDİLER…

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği, Bodrum belediye başkanından Cem evi için yer talebinde bulundu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın ve beraberindeki heyet, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret ederek dernek üyelerinin cem evi yeri taleplerini ileterek Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısında bu taleplerinin değerlendirilmesinin istedi.

Bodrum Belediye Başkanının makamında gerçekleşen toplantıya Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Başkan yardımcısı Taner Uslu, Alevi dedesi Mustafa Eyidoğan ve dernek üyeleri katıldı.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın, yapılan görüşme ile ilgili olarak şunları söyledi “Bilindiği üzere Konacık’ta bulunan dernek merkezimizde uzun yıllardır faaliyet göstermekteyiz. Fakat yıllar geçtikçe hem üye sayımız hem de yaptığımız birbirinden güzel aktiviteler nedeni ile artık dernek merkezimize sığamaz duruma geldik. Geçen sene düzenlediğimiz aşuremizde derneğimizin bir cem evine ihtiyaç duyduğunu kamu oyu ile paylaşmıştık. Bu paylaşım neticesinde Muğla’nın diğer ilçelerinde bulunan diğer Alevi örgütleri de yazılı mesajları ile desteklediklerini belirtmişlerdi. Ayrıca 2 binden fazla imza da toplamıştık. Tabanımızdan gelen bu talepler doğrultusunda Bodrum Belediyemize yazılı dilekçemizi iletmiştik. Bugün ki toplantıda da başkanımız Mehmet Kocadon ile Cemevi yeri ile ilgili başvurumuzun ve yer tahsisi konularını konuştuk. Başkanımız da sağ olsun başından beri hep yanımızda oldu. Yaptığımız bütün faaliyetlerde destekçimiz oldu. Bugün de cem evi için yer talebimizi kendisi kabul ederek, Kasım ayı Bodrum Belediye Meclis Toplantısında görüşülmesi için dosyamızı Belediye Meclisine havalesini gerçekleştirmiştir. “ dedi.

Toplantı sonunda Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın, cem evi yeri için kendilerine gelen destek yazıları ve imzalarını ir dosya halinde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teslim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.