Bodrum Gündem

ArtHill Sanat Müzesinde Igor Bergman rüzgarı esti

ArtHill Sanat Müzesinde Igor Bergman rüzgarı esti

Rus piyanist Igor Bergman’ın yılsonu konseri ArtHill Sanat Müzesinde 28 Aralık’ta gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber

Sanatçı Ender Güzey Bodrum’daki ArtHill Sanat Müzesinde meşhur Rus piyanist Igor Bergman’a 28.12.2022 yeni yıl konseri vermesini sağladı. Bütün Avrupa Rus Sanatçılarına kapısını kapamışken Ender Güzey’ın bu olumlu yaklaşımı takdir ile karşılandı.

Sanatçı Ender Güzey’in konser öncesi gerçekleştirdiği açılış konuşmasında şu ifadeler yer aldı; “Bu sene Rus sanatçılar Avrupa’da dışlandılar örneğin Venedik bienalinde Rus pavilyonu kapalıydı ve dokumenta da aynı şekilde Rus sanatçılar sergilenmedi. Müzik alanında da aynı şeyler yaşandı. Hâlbuki sanat barış özgürlük ve kardeşlik beraberliktir. Sanatçıları politik nedenlerle engellemek hiç doğru bir hareket değildir. Bu nedenle Bir Rus piyanistin Arthill’de konser vermesini çok önemsedim. Daha ileri tarihlerde Rus ressamlarla Arthill’de bir sergi yapmayı planlıyorum.”

Igor Bergman hakkında;

Müzik kariyerine 6 yaşında ST. Petersburg’da piyano çalarak başladı. Rusya’da çocukken çeşitli şarkı yarışmalarına katıldı. Müzik eğitimine 10 yıl boyunca, 9 yaşında başladığı Mikhail Glinka’nın adını taşıyan Koro Okulunun Erkek Korosunda devam etti. O yıllarda tanınmış piyano öğretmeni Sergei Germanovich Nikolayev’in öğrencilerinden oldu. Ardından St. Petersburg Devlet Konservatuvarında Şeflik ve Piyano Performansları alanlarında üniversite eğitimi aldı. 2019 yılında “Moscowski” Kültür Merkezi Senfoni Orkestrası ile Ludwig Van Beethoven’ın 5. Piyano konçertosunu seslendirdi. Çeşitli ödüller kazandı ve farklı zamanlarda Rus ve Dünya yarışmalarının galibi oldu. 2011 yılından buyana özel şirketlere ve kişilere film, reklam, bilgisayar oyunları için beste ve ses tasarımı yapmaktadır. Bestecilik dalında 2015 Kasım ABD Akademi Müzik Ödülleri’nin kazanı olmuştur. Geçtiğimiz yaz ailesiyle birlikte Türkiye’ye taşınmış olup halen Türkiye’de yaşamaya ve konserler vermeye devam etmektedir.

Konser Programı;

F.Chopin – Aeolian Harp, 25, No.1
F.Chopin – Etude Op. 10 No.3
F.Chopin – Etude Op. 10 No.9
F.Chopin – Op. 18 “Grande Valse Brilliante” Mi – Bemol Majör
F.Chopin – Valse Do diyez minör, Op. 64 No.2
F.Chopin – Ballade No.1 Sol Minör Op.23

Ara 15’

W.A. Mozart – Piyano Sonatı Si Bemol Majör, K.333
S.Rachmaninoff – Prelüdler, Op. 32, No.12 Sol – diyezminör, Allegro
A.Scriabin – 12 Etüd Op.8 No.12 Re-diyez minör
C.Debussy – Suite bergamasque, L.75: III. Ayışığı
F.Schubert – Moment Musicaux, Op. 94 No. 3 Fa Minör
F.Chopin – Fantasie – Impromptu Do – Diyez minör, Op. 66 posth
F.Chopin – Etude Op. 10 No. 1 Do majör – Şelale

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.