Bodrum Gündem

Yıldırım Kaya; “Savunma Bakanı İstifa Etmeli ve Hesap Vermeli…”

Yıldırım Kaya; “Savunma Bakanı İstifa Etmeli ve Hesap Vermeli…”

Yoğun bir program çerçevesinde Bodrum’a gelen Ankara Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya Bodrum İlçe Örgütünün düzenlediği Cumhuriyet Balosuna katılacak. Bodrum İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısı sırasında gazetecilerin gündeme dair sorularını da yanıtladı. Andımızı kimsenin kaldıramaya gücü yetmeyeceğini ifade ederken, Savunma Bakanını da istifa etmeye davet etti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Andımız ile ilgili olarak yoğun tartışmaların yaşandığını, CHP yönetiminin ve özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yeterince muhalefet yapamadığı yönünde eleştirilerin olduğu yönündeki sorumuza oldukça dikkat çeken bir şekilde yanıt verdi.

Yıldırım “Özellikle havuz medyası zayıf muhalefet yapıyor şeklinde bir algı yaratmaya çalışıyor. Bizim muhalefetimiz ve mücadelemiz açık ve nettir. Cumhuriyet devrimlerini korumak, geliştirmek ve yaşatmak bizim boynumuzun borcudur. Bizim Atatürk’e, İsmet İnönü’ye, Bülent Ecevit’e, Cumhuriyeti kuranlara ve şehitlerimize olan sözümüz budur. Dolayısı ile her kim bu cumhuriyetin değerleri ve devrimleri ile oynamaya kalkar, cumhuriyeti geri götürmeye çalışırsa karşılarında herkesten önce Cumhuriyet Halk Partisini, cumhuriyetçi kadınları gençleri ve devrimcileri göreceklerdir.  Biz bu ülkede hak, hukuk ve adalet için 25 gün boyunca yürüdük. Kim ki adaleti ve yargı kararlarını yok etmek ister, onun karşısında da bizler varız…” dedi.

Andımızı Kaldırmaya Kimsenin Gücü Yetmez…

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlere yönelik bir atraksiyonu olduğunu da kaydeden Yıldırım Kaya “Hiç kimse andımızı kaldırmaya yeltenmesin. Cumhuriyet Halk Partisinin bu konuda sesi çıkmıyor diyenlere söylüyorum; eğer Cumhuriyet 95 yıldır ayaktaysa ve CHP 97 yıldır ayaktaysa bunu bir tek şeye borçludur; Cumhuriyet ve Devrimlerini korumakla kendimizi görevli kıldığımız içindir. CHP’de Atatürk ve Cumhuriyetin tüm değerlerini korumaya ve sahip çıkmaya devam edecektir…” dedi.

Savunma Bakanı Derhal Görevi Bırakmalıdır…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya önceki gün soğuktan şehit olan iki askerimiz şehit oldu. Özellikle Savunma Bakanına da çok tepki geldi. Bu konuda nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz? Şeklindeki sorumuz ise şu şekilde yanıtladı;

“Sarıkamış’ta emperyalizme karşı bir mücadele verildi. Sarıkamış şehitleri ya istiklal, ya ölüm diyerek ölüme yürüdüler. Ama bu gün kaçak saraylarında bin yüz odasında oturup, saltanat sürenler şunu bilsin ki; Genel Kurmay Başkanlığı yapmış ve şimdi de Savunma Bakanı olan, asker bilgisi ve deneyimi olan bir kişi bu gün görevinden istifa etmelidir…”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Milli Savunma Bakanının bu vebalin altından kalkamayacağını ve hesabını da mutlaka vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.