Bodrum Gündem

Her Öğrenci Bir Fidan, Her Fidan Bir Öğretmen…

Her Öğrenci Bir Fidan, Her Fidan Bir Öğretmen…

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gün olan ve 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım’da CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Saruhan, Öğretmenlerimizi unutmadı.

Bodrum Gündem Haber

24 Kasım’ın Cumartesi gününe gelmesinden dolayı, 23 Kasım Cuma günü Bodrum Yarımadası’nın tüm okullarındaki öğretmenleri için okullara zeytin fidanı hediye eden CHP Bodrum Belediye Başkan A. Adayı Mustafa Saruhan, Her öğretmen için verdiği fidanların yanında bir de mesaj iletti. Tüm Yarımadada 170 den fazla okula ziyaretinde bulunan Saruhan ve ekibi gördüğü ziyareti esnasında okullar hakkında detaylı bilgi aldı. Saruhan ve ekibi Karaova’dan başlayan yarımadada bulunan anasınıfı, ilköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversite ziyaretlerinde bulundu.

Bodrum’da yaşayan en yaşlı öğretmen Hatice Yücel’i de evinde ziyaret eden Mustafa Saruhan, Hatice Hoca ile Bodrum ile alakalı bir de sohbet gerçekleştirdi. Bodrum’da yaşayan en yaşlı öğretmen olarak tanınan Hatice Yücel, Saruhan’a başarılı başkanlık dönemine ithafen övgüler yağdırırken, Bodrum Belediyesi’ne CHP A. Adaylığı süresince şans ve başarı dileklerinde bulundu.

Mustafa Saruhan’ın son durağı ise, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Erol Turgut oldu.

Erol Turgut’u makamında ziyaret eden Saruhan, Dekan ile fakültenin ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgi alıp, sanata ve sanatçıya daha çok ilginin nasıl gösterileceği ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.

CHP Bodrum Belediye Başkan A. Adayı Mustafa Saruhan mesajında şu sözlere yer verdi.

“Bu gün sadece Millet Mektepleri açılmamış ayrıca girdiği milli mücadele ile ülkemizi içinde bulunduğu karanlık günlerden aydınlığa çıkartan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Ulusuna Başöğretmen olarak kabul edilmiştir.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk yıllarından itibaren eğitim ve öğretime büyük önem verilmiş, Türkiye’de hızla eğitim kurumları kurularak, Bizlerin bu günlere gelmesini sağlayan öğretmenlerimiz o okullardan mezun olarak Türkiye’nin özgür düşünen, aydın ve yenilikçi yeni nesillerini yetiştirmiştir.

Ülkenin o günün şartlarına uygun, köyden kalkınmayı hedefleyen ve ülkenin kalkınmasına yönelik çalışmalar yapacak öğretmenler yetiştirmek üzere 5 yıllık Köy Enstitüleri kurulmuş, pek çok sanatçı, eğitimci, yazar ve bilim adamı yetişmiştir.

Siz, değerli öğretmenlerimiz;

“Beyinlerine bilgi, yüreklerine sevgi tohumları ektiğiniz her çocuğun, birer zeytin fidanı gibi uzun ömürlü̈ ve güçlü̈ bireyler olması diliyoruz.

Sizlerin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız her değişim, geleceğin aydın gençlerini Türkiye’ye kazandıracaktır. Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal’in de bir konuşmasında belirttiği gibi, , Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. Bu doğrultuda, halen barışı sağlamak, insan vücudundaki ruh ve güzelliği ortaya çıkartmak, ülkesine ve milletine yararlı öğrenciler yetiştirmek amacına hizmet eden, emekli olan ve Allah’ın rahmetine kavuşmuş tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.