Bodrum Gündem

“Devletimiz Desteklerse Kaçmayız Ama Olmadığında Da Ağlamayız…”

‘Komünist Belediye Başkanı’ Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğinde gerçekleştirdiği söyleşide dernek merkezinde oturacak yer kalamadı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da imza ve söyleşi gününde sevenleri ile bir araya gelen Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu’nu dinlemeye gelenler oturacak yer bulamadı.

“Çok Kitap Okudum Ama Kendimi Ait İlk Defa Bir Kitabım Oldu…”

Söyleşi öncesi özel bir röportaj yaptığımız Maçoğlu, hakkında yazılan kitapla ilgili “Buradaki dostlarla buluşmak, burada olmak güzel. Hiç aklımıza gelmeyen şeyler var; konuşulur, yapılır veya yaşanır. Hayatımızın bir parçasıdır. Bunu şimdiye kadar kaleme dökülmesi ya da geçmişteki yaşadıklarımızın tekrar hatırlanması adına bir anı olarak çok önemli bir durum. Arkadaşımız böyle bir teklifle geldiğinde neye tekabül ettiğini bir türlü anlamış değildik ama önümüze kitap geldiğinde unuttuğunuz birçok şeyi anlatmış olduğunuzu fark ediyorsunuz. Ben çok kitap okudum ama kendimi ait ilk defa bir kitabım oldu. Benim için çok önemli, insanı heyecanlandırıyor.” Dedi.

Ovacık İçin Tekrar Başkanlığa Aday…

Her geçen gün gittikçe popüler olan Fatih Maçoğlu, bunun omuzlarına fazladan bir sorumluluk yükleyip yüklemediğine dair sorumuza “Toplumsal sorumluluk her zaman büyüktür. İnsanın keyif aldığı, yaptığının bir şeye yaradığını görmesi çok değerli bence. İşe yaradı derken öyle sıradan işlemiş bir kelime değil. Hem politik hem de temel ihtiyac olarak söylemek ya da yapmak anlamında söylüyorum. Kendimi sorumlu olarak gördüğümüz bir durum söz konusu. Başka bir kimsenin bize zorla dayattığı bir durum değil. Tabii ki böyle yükler iyidir, ağır da olsa iyidir.” Şeklinde cevap verdi.

Ovacık Belediye başkanlığına tekrar aday adayı olduğunu belirten Fatih Maçoğlu, “Şu an Üç arkadaş aday adayıyız Ovacık’tan. Bir ittifak meselesi de var. Bütün kurumlardan aday adayları olacak. Bize görev verirlerse devam edeceğiz,  görev vermezlerse seçilecek yoldaşımızla, arkadaşımızla sonuna kadar destekleyici olacağız. “ dedi.

“Devletimiz Desteklerse Kaçmayız Hatta Kapıları Zorlarız Ama Olmadığında Da Ağlamayız…”

Bölgede üretilen ürün çeşitliliğinin 10’un üzerinde olduğunu dile getiren Maçoğlu “Bölgeye dair çalışmalarımız var. Bölgedeki alanların genişletilmesi ve üretim ilişkilerine yönelik çalışmalar söz konusu. Kooperatifçiliği hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu kooperatifler vasıtası ile ürünlerimizi Türkiye’nin farklı farklı yerlerinde paylaşmayı, dağıtmayı, dayanışmayı hedefliyoruz. Ürünlerimizi Ankara ve İzmir’de bir, İstanbul’da iki noktada satıyoruz. Sanırım önümüzdeki günlerde Mersin’de de açılacak.

Üretimin artması ve bölgenin popüler olması nedeniyle yazlık nüfusun yaklaşık 200 bin aktaran Maçoğlu “Merkez ve köylerle birlikte nüfusumun aşağı yukarı 6 bin civarında. Fakat özellikle yazın bu sayı 200 bini bulabiliyor. Boşalan köylerimize yavaş yavaş yerleşmeler de başladı. 12-13 muhtarlık alındı. Fakat alt yapı ve yerleşim yeri ile ilgili çalışmalar yapılması gerekli. Biz vatandaşımıza sunduğumuz hizmetleri kendi olanaklarımızla yapmaya gayret ediyoruz. Devletimiz desteklerse kaçmayız hatta kapıları zorlarız destekleri almak ama olmadığında da ağlamayız. Kendimizin de bir kapasitesi var.” Dedi.

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu’nun Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafında misafir edildiği dernek merkezindeki organizasyon yaklaşık iki saat sürdü. Organizasyonda konuşan Fatih Maçoğlu daha sonra kendisini anlatan kitabı sevenleri için imzaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.