Bodrum Gündem

Belediye Meclisinde Sıcak Saatler…

Belediye Meclisinde Sıcak Saatler…

Bodrum Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında Bağımsız meclis üyelerinin gündeme eklenmesi için verdiği 3 önergenin CHP’li meclis üyelerinin ret etmesi nedeni ile tartışma çıktı. Şakir Açıkgöz ve Abdülmecit Poyraz dışındaki bağımsız meclis üyeleri toplantıyı terk etti. Gündemin 2. Maddesine itiraz etmek için bekleyen bağımsız meclis üyesi Avukat Şakir Açıkgöz de 2. Maddenin oylanmasından sonra salonu terk etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının verilmesinin 84. Yıldönümü vesilesi ile meclisteki kadın üyelere orkide hediye etmesinin ardından bağımsız meclis üyelerince gündeme ilave ettirilmek istenen önergeler toplantı salonunda sıcak saatlerin yaşanmasına neden oldu.

3 Önerge Tartışmanın Fitilini Ateşledi…

Bodrum Belediyesi Bağımsız Meclis üyeleri Mustafa Paşalı,  Süleyman Mazı, Mazlum Ağan, Hülya Aşkın, Remzi Güngör, Mustafa Dağdelen, Erdinç Tetinkaya,  Şakir Açıkgöz ve Abdülmecit Poyraz’ın imzalarını taşıyan ve tartışmalara neden olan üç önerge şöyle;

29 /11 /2018 tarihinde meydana gelen sel felaketinin nedenlerini ve çözümlerinin araştırılması ve tespiti için meclis üyelerinden oluşan 3 kişilik Araştırma Komisyonu kurulması, konusunda uzman kişilerden yararlanılması ve mecliste görüşülmesi

Bodrum’un silüetini bozan yapılar özellikle son yıllarda artan şekilsiz ve devasa totem, tabela, beyaz olmayan bina cephelerindeki giydirmeler vesaire Bodrum’da görüntü kirliliği yaratmaktadır. Bu nedenle Bodrum Belediyesi ve mücavir alanları içerisinde Bodrum’un mimari yapısının beyaz rengine, tarihi kültürel ve doğal değerlerine uygun, kaliteli bir mimari kullanılması, estetik çözümlere ulaşılması amacıyla uzman kişilerden yararlanmak kaydıyla meclis üyelerinden oluşan 5 kişilik Mimari Ve Estetik İhtisas Komisyonu kurulmasını mecliste görüşülmesi için önerge sunan  Mustafa Paşalı,  Süleyman Mazı, Mazlum Ağan, Hülya Aşkın, Remzi Güngör, Mustafa Dağdelen, Erdinç Tetinkaya,  Şakir Açıkgöz ve Abdülmecit Poyraz oldu.

Son önerge ise Mustafa Paşalı,  Süleyman Mazı, Mazlum Ağan, Hülya Aşkın, Remzi Güngör, Mustafa Dağdelen, Erdinç Tetinkaya ve  Şakir Açıkgöz imzasıyla; Bodrum Cem Vakfı’na ait Cem evinde çalışacak olan din görevlisinin, Dede maaşının Bodrum Belediyesi tarafından karşılanmasının görüşülmesi talep edildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un 3 önergeyi aynı anda meclis üyelerinin oyuna sunmasının ardından bağımsızların olur oyuna karşın CHP’li üyelerin ret etmesi nedeniyle önergeler gündeme alınmadı.  Meclis gündemine sundukları önergelerin kabul görmemesi nedeni ile Şakir Açıkgöz ve Abdülmecit Poyraz dışındaki bağımsız meclis üyeleri toplantı salonunu terk ettiler.

Bağımsız Meclis Üyeleri ve İYİ Partililer Toplantı Salonu Terk Etti….

Toplantı salonu ter eden Bağımsız Meclis üyesi Süleyman Mazı önergelerin gündeme alınmaması ile ilgili olarak “Bu kadar önemli bir konu neden gündeme alınmaz? Bugüne kadar Bodrum menfaatine olan herhangi bir konuda vermiş olduğumuz önergelerin hiç ciddiye almaması ki zaten uygulamada yanlış. Başkanım burada tüm yönergeleri tek tek onaylatması gerekirdi. Bir usul hatası da yapılıyor aynı zamanda. Bizim böyle anti demokratik bir yapı içerisinde daha fazla kalmamıza gerek yoktu. Buyursun arkadaşlar kendileri nasıl karar almak istiyorlarsa öyle alsınlar. Biz onlara ortak olmak istemiyoruz.” Dedi.

Remzi Güngör “Önergelerimiz her zaman olduğu gibi reddedildi. Çok önemli 3 tane konu vardı. Bu konularla ilgili önerilerin alınmaması bunları reddetmektir. Onun için halkın, vatandaşın isteği olan şeyleri reddetmek bunu Bodrumlu kişilerin görüşlerine bırakıyoruz…”

Cem Vakfı Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu, Cem Vakfı’na bağlı Cem Evinde görev yapacak dedenin maaşının karşılanması, temizlik görevlileri konusunda yazılı ve sözlü talepte bulundukları ve talepleri ile ilgili herhangi bir geri dönüş almadıkları için böyle bir tola başvurduklarını kaydetti. Çuhadaroğlu “Benim anlamadığım şey 3 önergeyi bir araya getirip oylatmış olmasıdır başkanın. Maddeyi direk olarak reddetmelerinin Bodrum Belediyesine yakışır yakışmaz kamuoyuna bırakıyorum.  Daha önce bizim bu konuda yazdığımız dilekçe yerimiz var. Maalesef dilekçelerimize bile cevap vermediler. Sanırım bundan sonra Kaymakamlığa dilekçe yazmanız lazım. Çünkü 15 gün içerisinde yazılı dilekçemize cevap vermek zorundalar. Hem dedeye maaş bağlanması ile ilgili hem Cem Evinin iskanı hem de temizlik görevlileri ile ilgili yazılı bir dilekçe ile belediyeye başvurmuştuk. Fakat maalesef herhangi bir cevap alamadığımız gibi de gördüğünüz üzere şu anda ret edildik. Bunu da artık kamuoyunun vicdanına bırakıyorum…” Dedi.

Önceki gün İyi Parti Bodrum İlçe Başkanlığı görevini devir alan Nevzat Kanber de ilçe başkanı olarak katıldığı ilk belediye meclis toplantısında Bağımsız Meclis üyelerini desteklemek adına yönetim kurulu  ve üyeleri ile birlikte meclis toplantısını terk edenler arasında yer aldı. Başkan Kamber “Biraz önce bağımsız meclis üyelerinin vermiş oldukları protestoya, göstermiş oldukları tepkiye biz de İyi Parti olarak destek veriyoruz. Öncelikle sel ile ilgili verilen araştırma önergesinin dikkate alınmaması şaşırtıcı. Mağduriyetin araştırılması gerekiyordu. Genelde bir önergenin de hiç tartışılmadan Bodrum’da biz yaptık oldu ile hareket edilmesi ve önergeler reddedilmesi bizce doğru değil…” Dedi.

“Seçim Zamanı Bu Şovlara Alışkınız… “

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bağımsız meclis üyelerince yapılan hareketi şov olarak değerlendirirken Bodrumluların seçim zamanı bu tür hareketlere alışkın olduğunu kaydetti. Kocadon, Cem Vakfı’nın zamanında Cem evinin temelinin niçin atıldığını bildiklerini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti “Cem Vakfı tarafından buranın temellerinin niçin atıldığını biliyoruz. Cem Evini hayırsever vatandaşlarla birlikte Bodrum Belediyesi tamamlamıştır. Dede için de görüşmelerimiz oldu ama biz bunu Bodrum Belediyesi olarak çözeceğimizi söyledik. Ama seçim atmosferinde bunları getirip burada Bodrum kamuoyuna sunmak doğru, yakışan ve güzel şeyler değil…” dedi.

Cafer Doğan “Yaşanan Polemiklerin Sorumlusu Hüseyin Çakaloğlu’dur…”

CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Cem Vakfı Bodrum Şube yöneticilerinden olan Cafer Doğan, Cem Evinin siyasete alet edilmesine teki koyarak konun bu durumlara gelmesinin sorumlusu olarak Belediye Belediyesi  Mali İşlerden Sorumlu Başkan Danışmanı Hüseyin Çakaloğlu’nu sorumlu tuttu. Doğan ağır ithamlarda bulunduğu Çakaloğlu ile ilgili şu cümleleri sarf etti “Cem evinin siyasete malzeme edilmesini doğru bulmuyorum. Bir de sizin sözünüz vardı sayın başkan Cem evinin dedesi ile alakalı. Hüseyin Çakaloğlu konuyu evirip çevirip bu hale getirdi ve bu insanlara malzeme verdi. Bu doğru değil. Siz de tüm maddeleri aynı anda oylatınca; kaldırılacak kol var, kaldırılmayacak kol var. Düştüğüm durumu sizin de görmeniz lazım. Burada Hüseyin abiye iade ediyorum. O beceriksizliğine, çapsızlığına iade ediyorum.” Dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Cafer Doğan kardeşim sevdiğimiz bir kardeşimizdir. Bunun konusunu bizim önümüze getirdiğinde Bodrum belediyesinin bunu halledeceğini ama Taşeron yayası nedeni ile zaman alacağını belirttik. Vakfı yöneticileri de bunu biliyor, kendilerini anlattık. Konunun önerge verilmesi yanlış bir şey.  Biz dedenin  maaşı ile ilgili bir söz verdik bugün de o sözün arkasındayız ama bununla niçin uğraşıyorlar? Onu da lütfen kamuoyu bir araştırsın. Çok iyi ifade etmek istiyorum kamuoyu bir araştırsın…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.