Bodrum Gündem

Rozetimizi Çıkartarak Millete ve Milletimizin Tercih Ettiği Belediyelere Hizmet Vereceğiz…

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Dr.Mehmet Nil Hıdır Bodrum Basını ile buluştu.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Nil Hıdır seçim çalışmaları kapsamında ilçeleri gezmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hıdır bu kapsamda Bodrum Basını ile bir araya geldi. Başkan Adayı Hıdır toplantıda yaptığı konuşmada, “Belediyenin üstüne çöken borç karabulutunu kaldıracağız…” dedi. Toplantıya AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Tahir Ateş, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Tahir Ateş “Tamamen Çözüm Odaklı Çalışacağız…”

Tahir Ateş, seçim çalışmaları kapsamında yaklaşık bir aydır sahada olduklarını dile getirerek, “Bodrum’u tabiri caizse laboratuara alıyoruz, filmlerine bakıyoruz. Yarımada’da gezmediğimiz hiçbir yer kalmadı. Bodrum’un sorunlarını bizzat yerinde görerek, vatandaştan dinleyerek, vatandaşın taleplerini de göz önüne alarak bir çalışma hazırladık. Seçim sürecinde yapacağımız mitinglerde bunları hep birlikte değerlendireceğiz. Biz tamamen çözüm odaklı çalışacağız. Bodrum’un eskiden 11 tane beldesi vardı. Bu 11 beldenin çok büyük sorunları var…” dedi.

Vatandaşın hakkını savunacağız….

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Hıdır toplantı konuşmada, “Ben seçimin kardeşlik havasında geçeceğine inanıyorum ancak bu vatandaşın hakkını savunmayacağımız anlamına gelmez. Özellikle Bodrum’da yaşanan sel felaketlerinin sebeplerini araştırıyoruz. Bodrum Belediyesi’nin ya da Büyükşehir Belediyesi’nin ihmalleri varsa onları projelendiriyoruz. Onları teknik olarak masaya yatırıyoruz. Bu konuda eğer merkezi hükümetin bize katkısı olabilecekse bunu ilgili bakanlıklarımız ile görüşüyoruz. Bodrum özelinde ve Muğla genelinde çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah zamanı gelince vatandaşımıza bunları projelerimiz ile anlatacağız…” dedi.

Seçildikten Sonra Rozetimizi Çıkartacağız…

Hıdır, “Bizim belediyecilik anlayışımızda seçildiğimiz günden itibaren rozetimizi çıkartıp bütün milletimize ve milletimizi tercih ettiği bütün belediye başkanlarımızla el ele çalışmak gibi bir temel prensibimiz var. Dolayısıyla seçimlerde milletimizin iradesi hangi partiye çıkarsa çıksın, bir gün sonra eğer biz Büyükşehir Belediye Başkanlığı çatısı altında toplanırsak bütün arkadaşlarımızla bir araya gelir, Muğla ve Bodrumumuz için gerekli koordinasyonu sağlama noktasında gerekli çalışmaları başlatırız…” ifadelerini kullandı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Çok Ciddi Borçlari Var
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çok ciddi borçları olduğunu söyleyen Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, şöyle devam etti: “Bu borçlar sebebiyle yatırım yapamadıklarını, belki ilçe belediyeleri ile arasındaki sorunun bu olduğunu biliyoruz. Geçmiş 5 yılda 500 milyon TL’lik borç ödemesi, önümüzdeki 5 yılda da 750 milyon TL borç ödemesinden adeta Büyükşehir Belediyesi kilitlenmiş durumda. 2006 yılında sayın Başbakanımıza bu borcun 960 milyon TL’sini birlikler yasasına koydurduğumuz bir maddesiyle affettirmiştik. Ama söz konusu belediye başkanlığımız bu borcun yapılandırılmasını bozduğu için ne yazık ki büyükşehirde 967 bin insanımıza su parası, atık su parası, dolmuş parası, yapı iskan ruhsatlarında alınan ücretlerin üzerine zam yapmak suretiyle bunu vatandaşımızın omuzlarına yüklediğini müşahede ettik. Onun bizim gelir gelmez iktidar partisi olarak yapacağımız ilk iş, belediyenin borçlarını affeden sayın Cumhurbaşkanımıza bunu hatırlatmak ve borçların tamamını vatandaşımızın, Muğlamızın üzerinden kaldırmak…” 

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Bodrum guletleri, Bodrum mandalinası gibi ilçeye has değerlerin kaybolmasını önlemek için de çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Hıdır, ayrıca defne yaprağı, sığla yağı, çıntar, kuzugöbeği gibi ormanda yetişen ekolojik ürünleri dünyaya pazarlamak için de projeler üreteceklerini de sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.