Bodrum Gündem

Behçet Saatçi Bodrum’da… VİDEO HABER

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Behçet Saatçi yoğun bir program için Bodrum’a geldi. Saatçi, İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun ile ilgili sorduğumuz soruya “Bu çok zor bir soru. Yorum yok…” şeklinde yanıt verdi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Behçet Saatçi yoğun bir program için Bodrum’a geldi. Başta Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve DP’li Bodrum Belediye Başkanı ve DP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon olmak üzere STK ve Oda temsilcileri ile bir araya gelerek nezaket ziyaretinde bulundu. Behçet Saatçi görüşmelerinde, seçildiği taktirde gerçekleştirmeyi düşündüğü projelerini de anlattı.

Bodrum’un en deneyimli siyasetçileri Beyler Koca ve Asım Başaran Bodrum ziyaretleri sırasında Behçet Saatçi’ye eşlik etti. Asım Başaran “Behçet Saatçi benim çok eski dostumdur. Benim Milletvekili Adayı olduğumda Fethiye’de bana çok yardımcı olmuştu. O dönem beni Fethiye’de Behçet Başkan misafir etmişti, şimdi de Behçet Başkan Bodrum’da bizim misafirimizdir. ardımcı olmak sırası bize gelmiştir. Yolu açık olsun, samimiyetle başarılı olmasını diliyorum…” dedi.

Muğla’nın her ilçesinden ve Bodrum’dan da kendisine yoğun bir teveccüh olduğunu dile getiren Behçet Saatçi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en iddialı adayın kendisi olduğunu kamuoyu araştırmalarının gösterdiğini kaydetti.

Behçet Saatçi Mehmet Kocadon ile görüşmesinin hemen ardından Merkez Taksi Durağında sorularımızı yanıtladı. Oldukça samimi yanıtlar veren Saatçi, Mehmet Tosun ile ilgili sorduğumuz soruya “Bu çok zor bir soru. Yorum yok…” şeklinde yanıt verdi.

Bodrum’a hoşgeldiniz bu gün yoğun bir program var. Mehmet Başkanla görüştünüz.

-“Evet Kaymakam ile başladık. Mehmet Başkanla devam ediyoruz. Sivil Toplum Örgütleri ile sürüdüreceğiz…”

Mehmet Başkanla konuştuklarınızı merak ediyoruz. Neler konuştunuz?

-“Bu bir nezaket ziyaretidir. Mehmet Kocadon benim arkadaşım. Biz Mehmet Başkanla 20 yıllık dostuz. Belediye Başkanlığı yaptığımız süreçlerde teşviki mesaimiz var. Mehmet Başkanın başı sıkıştığında da her zaman yanında olmaya gayret gösterdim. Mehmet burada biz Fethiye’de belki farklı değerlendirmeler yapılıyor ama bu konuda konuşmaya gerek yok. Ben kendisine başarılar diliyorum. Muğlalılar 31 Mart’ta iradelerini sandığa koyacaklardır. Her birimiz de bu iradeye saygı göstereceğiz…”

İttifak konusunda ilk tepki sizden geldi. İttifaka rağmen İYİ Partililerin büyük bölümü sizin için çalışıyormuş gibi görünüyor…

-“Evet siyaset böyle bir şey. Yukarıdaki siyaset Baronlarının almış olduğu kararlar tabanda uygulanmıyor. Çünkü onlar tabandan kopuk siyaset yaptıkları için, liderlerin iki dudağının arasından çıkanın kanun sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Ben ne dersem o olur zihniyetinin Muğla seçim sonuçları ile sonunun geldiğinin göstergesi olacak. Tabanın yani halkın iradesi mi hakim olacak, yoksa yukarıdaki siyaset baronlarının hükmü mü hakim olacak onu 31 Mart akşamı göreceğiz. Bizim çıkış nedenimiz de buydu. Muğla’da yapılan ittifakın bir tek adı vardır, tek cümle ile özetleyeyim; Sayın Osman Gürün’ün tekrar Belediye Başkanı yapma ittifakıdır. Onun dışında İYİ Parti’nin ve CHP’nin kendi adayları ile yarışıyor olmasının ne siyaseten, ne adaleten, ne de mantıken hiçbir oturacak yeri yoktur. Böyle bir ittifak ta söz konusu değildir. İttifakın yukarılarda mı yoksa halkın nezdinde mi olduğunu 31 Mart akşamı görülecektir…”

AK Parti sizin ve Mehmet Kocadon’un aday olarak çıkması ile aradan sıyrılarak kazanacağını düşünüyor. Mehmet Nil Hıdır, Mehmet Kocadon’dan daha çok size sert eleştirilerde bulunuyor. Oylar bölününce AK Parti aradan sıyrılıp seçimi kazanır mı?

-“Öncelikle bize çatıldığına göre, biz rakip olarak görülüyoruz. Siyasetin kuralı budur. Kime çok çatılırsa, kime yükleniliyorsa o rakiptir. Benim için bir sıkıntı yok. Elimde kamuoyu araştırmaları var. Artık her şey net olarak meydanda. Mehmet Nil Hıdır’ın bizi eleştirmesi halk nezdinde kabul görecek bir şey değildir. Sonuçlar elimizde. 31 Mart akşamı herkes öğrenecek…”

Bodrum’dan beklentiniz nedir? Yüksek mi? Mehmet Kocadon, Osman Gürün ve siz?

-“Mehmet Başkan burada 20 seneden bu yana Belediye Başkanı. 10 yıl belde, beşerden 10 yıl da Bodrum Belediye Başkanı olarak hizmet vermiş. 2009’da da Demokrat Parti’den eskinin çok güçlü ama yok denilen bir partiden de seçilmiş bir başkanımızdır. Saygıdeğer Bodrumlular onun yaptıklarını, yapamadıklarını değerlendireceklerdir. Bizim Fethiye’de yaptıklarımızı, Muğla’da neler yapabileceğimizi de değerlendireceklerdir. Ben oran vermem siyasette ama saygıdeğer Bodrumlulardan çok ciddi bir teveccüh alacağımı biliyorum…”

20 yıllık bir dostunuz Mehmet Tosun çok sıkışmış durumda. Geçtiğimiz günlerde bir TV Programında kendisine sordum; Osman başkan ile ittifak var, Behçet Başkan 20 yıllık dostunuz, Mehmet Başkan’da hemşehriniz. Kimi destekleyeceksiniz? Dedim. Çok zor bir soru dedi. Sizce Mehmet Tosun kimi destekleyecek?

-“Çok zor bir soru. Bu konuda yorum yapmamak lazım. Bunun yanıtını saygıdeğer Muğlalılar ve Bodrumlular 31 Mart günü sandıkta verecektir…”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Behçet Saatçi yoğun Bodrum programı Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un ardından; Ziraat Odası, Bodrum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşaviler Odası, Bodrum Esnaf Odası, Bodrum Şoförler Odası, Bodrum Mimarlar Odası ve İKK Temsilciliği, Bodrum Ticaret Odası ziyaretleri ile devam etti.

Behçet Saatçi ve ekibi Bodrum’un en özel lezzet duraklarının başında gelen Kısmet Lokantasında öğle yemeği molası verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.