Bodrum Gündem

Genel Başkanıma Söz Verdim, Bodrum Belediyesini Alacağız… VİDEO Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bodrum İYİ Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun’un seçim kampanyasına destek vermek için Bodrum’a geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener “Bodrum’da üst düzeyde ve saygılı bir rekabet var, burada projeler yarışıyor…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum İYİ Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun’un seçim kampanyasına destek vermek için Bodrum’a gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ülkenin gergin gündemine dair hiçbir şey söylemezken, “Bu bir belediye seçimidir. Muhtar seçeceksiniz, belediye başkanı seçeceksiniz, belediye meclis üyesi, büyükşehir belediye başkanı seçeceksiniz, il genel meclisi üyelerini seçeceksiniz. Sakın ola tepelerdekilerin kavgasına gürültüsüne aldırmayın. Dostlarınızla, arkadaşlarınızla, ahbaplarınızla, akrabalarınızla kötü olmayın. Birbirinizin yüzüne bakamayacak hale gelmeyin…” dedi.

Akşener’in bu sözleri katılımcılar tarafından alkışlarla karşılanırken, Mehmet Tosun’un ittifak görüşmelerinin ne öncesinde, ne de sonrasında hiçbir şart öne sürmediğini söyledi. Akşener Bodrum’a hizmet aşkının sizlerin tercihi ile hayata geçmesini diliyorum. Sizden dileğim şudur; benim kardeşimi seçin…” dedi.

Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in onuruna hazırlanan program, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber ve Yönetim Kurulu ile İYİ Parti Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Tosun ve Bodrum Belediye Meclis Üyelerinin ev sahipliğinde, Bodrum Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof Dr. Metin Ergün, İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ  Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı İmren Aykut, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, Bodrum Engelliler Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya, duayen gazeteciler Rahmi Turan, Can Pulak,Nükhet Tatari, Tele1 TV Programcısı Tuncay Mollaveisoğlu, Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği temsilcileri, En Güzel Koylar Birliği eski Başkanı Galip Gür, Muhtarlar, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Mustafa Kemal Ulusu, Bodrumlu iş insanları ve partililer katıldı.

Her Görüşün Biraraya Geldiği Bir Toplantı…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in onuruna hazırlanan programın açılış konuşması için kürsüye gelen İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i; “Cesurlar hareketinin lideri, modern Türk kadının siyasetteki temsilcisi, Genel Başkanım Meral Akşener Bodrum’a hoşgeldiniz, şeref verdiniz…” sözleri ile selamladı.

Mehmet Tosun konuşmasına şöyle başladı; “Saygıdeğer Bodrumlular bu gün daha çok mutluyuz. Çünkü aramızda Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener var. Genel Merkez Yöneticilerimiz ve ekibi ile birlikte bizimle sokak sokak dolaşacağız, esnafımızı ziyaret edeceğiz. Bodrumlu kadınlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz ile bir araya geleceğiz. Bu gün burada meslek odası başkanlarımız var, sivil toplum örgütleri başkanlarımız var, ulusal basından dostlarımız var. Muhtarlarımız var. İyi Parti yöneticileri ve İYİ Parti sevdalıları var. Bodrumlular var…”

Genel Başkanıma Söz Verdim, Bodrum Belediyesini Alacağız…

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Tosun “Saygıdeğer hemşerilerim; İyi belediyecilik serüvenimiz devam ediyor. Altı aydan bu yana kampanyamızı yürütüyoruz. Bir barış ve demokrasi kenti olan Bodrumumuza, gerilen ülke siyasetinden farklı barış ve huzur içerisinde, kimseye sataşmadan, demokratik bir şölen havasında çalışarak bir seçim kampanyası sürdürüyoruz. Bu Bodrum’un özelliğidir. Onun için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.  Ekim ayında Genel Başkanıma söz verdim, Bodrum Belediyesini alacağız ve önümüzdeki beş yıl içerisinde dünya kenti bir Bodrum yapacağız ve Bodrum iyi belediyecilikle tanışacak. Altyapı sorunları çözülecek, turizm sezonumuz en az sekiz aya çıkacak. Bodrum’un doğal mimarisini koruyan, kendi özgün mimarisine dönecek. Kültür ve sanat ile anılan bir dünya kenti olacak. Bunun sözünü verdik ve bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz…” dedi.

31 Mart Akşamı Genel Başkanımıza Müjdeyi Vereceğiz…

Bodrumluların sağduyusuna ve sandıktaki tercihine güvendiğini belirterek konuşmasını sürdüren Tosun; “Sizlere güvenerek yolumuza da emin adımlar ile devam ediyoruz. Hangi partiden, hangi dünya görüşünden olursanız olun hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmeden Bodrum’da yaşayan her vatandaşımızı kucaklamaya ve birlikte hizmet etmeye hazırız. 31 Mart gününü sabırsızlıkla bekliyoruz. 31 Mart akşamı sandıklar açıldıktan sonra, inşallah genel başkanımıza Bodrum belediyesini aldığımızın müjdesini vereceğiz. 1 Nisan sabahından itibaren de çalışmaya başlamak için hazırlıklarımız da tamam…” dedi.

İYİ Parti Bodrum Belediye Baikanı Mehmet Tosun konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Bodrum’un kaybedecek zamanı yok. Bodrum sorunları ile büyüyor. Önümüzdeki beş yıl içinde Bodrum iyi olacak, dünya kenti olan Bodrum’da mutlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Herkese sahip çıkacağız ve yolumuza devam edeceğiz…”

Ülkenin Gergin Gündemine Dair Bir Konuşma Yapmayacağım…

Konuşmasını tamamlayan İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener mikrofona davet etti. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener “Mehmet Tosun’un hemşerileri hoşgeldiniz…” diyerek başladığı konuşmasında oldukça dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Ülkenin gergin gündemine dair bir konuşma yapmayacağını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bodrum’da sokak, sokak dolacağız, vatandaşlarımız ve esnafımız ile bir araya geleceğiz…” dediği sırada, oy vermek için Bodrum’a gelen ve Mehmet Tosun’a da destek vermek üzere toplantıya katılan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı İmren Aykut’u gördü. Akşener konuşmasını keserek kürsüden indi ve Gazeteci Can Pulak ile birlikte oturan eski Bakan İmren Aykut’un yanına gelerek onu kucakladı.

Abla Sakın Ola Ki Tepelerde Esen Rüzgarları Buraya Yansıtma…

Meral Akşener kürsüye dönerek konuşmasına devam etti. Akşener; “Mehmet’e dedim ki ‘Ne konuşayım?’ Mehmet’te ‘Abla sakın ola ki tepelerde esen rüzgarları buraya yansıtma…’ dedi. Yalnız bir şey dikkatimi çekti. Onu sizlerle paylaşmak istiyorum. Seçim kampanyasına başladığımızdan beri, her gittiğimiz yerde ben ısrarla şunu söyledim ve çok büyük alkış aldım. Ne dedim? ‘Bu bir belediye seçimidir. Muhtar seçeceksiniz, belediye başkanı seçeceksiniz, belediye meclis üyesi, büyükşehir belediye başkanı seçeceksiniz, il genel meclisi üyelerini seçeceksiniz. Sakın ola tepelerdekilerin kavgasına gürültüsüne aldırmayın. Dostlarınızla, arkadaşlarınızla, ahbaplarınızla, akrabalarınızla kötü olmayın. Birbirinizin yüzüne bakamayacak hale gelmeyin. En çok alkışı bu konuşmam alırdı. İlk defa Niğde’de bu sözlerim hiç alkışlanmadı. Bu Türkiye’nin hızla nasıl ayrıştığının bir göstergesidir. Bu gün Ankara’nın birkaç ilçesini gezdim ve orada da aynı şeyleri söyledim. Oralarda da hiç alkış almadım. Yani demem odur; burası bir kardeşlik adası, özgürlük adası. Bodrum’da insanlar hayat tarzına ve inancına saygılı. Bu nedenle Mehmet benden gergin ülke gündemine dair konuşmamı rica etti…” dediği sırada salondakiler yoğun bir şekilde Akşener’i alkışladılar.

Bodrum’daki Yarış Çok Üst Düzeyde, Burada Projeler Yarışıyor…

Akşener “Bu konuşmamdan dolayı yoğun bir alkış aldıysam Bodrum’da doğanlar, Bodrum’da yaşayanlar, Bodrum’u yaşamak için tercih edenlerin kararı da barış, hoşgörü ve uzlaşma yönünde…” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Elbette bu bir seçim. Propaganda yapacağız, elbette sizleri ikna etmek için bir şeyler söyleyeceğiz. Mutlulukla gördüm ki Bodrum’daki yarış çok üst düzeyde. Bodrum’da yarış projeler ve hizmet anlayışı üzerinden yürüyor. Böyle bir rekabet çok güzel bir şey. Bu seçmenin de çok bilinçli olduğunu gösteriyor. Mehmet bu seçim kampanyasının saygısız ve düzeysiz olmamasına özen gösteriyor. Bundan dolayı ben kendisine çok teşekkür ediyorum…” dedi.

Sizden Dileğim Şudur; Benim Kardeşimi Seçin…

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Mehmet Tosun’un elini tutarak konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Bu kardeşimizin bir özelliği var. Milletvekili olmak için talebi olmadı. En kolay yoldu. Muğla’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığına da plan yapmadı. Bodrum’u istedi. Muğla ve Bodrum ile ilgili süreci biliyorsunuz. Öncesinde de tamam dedi. Sonrasında da tamam dedi. Yani seçilmesini kolaylaştıracak olan düzenek üzerinde hiçbir şart öne sürmedi. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Bu çok kıymetli. İşte bu Bodrum’a hizmet aşkının sizlerin tercihi ile hayata geçmesini diliyorum. Sizden dileğim şudur; benim kardeşimi seçin…”

Meral Akşener’de Bodrumsporlu Oldu…

Meral Akşener kürsüden inmeden Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya Bodrumspor atkısı ve sırtında Meral Akşener yazılı Bodrumspor formasını armağan etti. Akşener Bodrumspor atkısını gece boyu boynundan çıkarmadı.

Mehmet Tosun 31 Mart Yerel Seçimlerinde Bodrum Belediye Meclis Üyeliği için aday olanların isimlerini tek tek okuyarak sahneye davet etti. Mehmet Onur Şahbaz, Mustafa Paşalı, Ahmet Atilla Serttaş, İsmail Uslu, Hülya Aşkın, Numan Cömert, Uluç Tezer, Özlem Özdemir, Erkan Özşeker, Himmet Kahraman, Serdar Sarıl, Caner Erkan, Ahmet Çetin, Şerif Çelikkıran, Mustafa Erdoğan, Volkan Çiçek, Mazlum Ağan, Sedat Köse, Esma Ezenel, Sevinç Sert, Bilgin Kıran, Hülya Akbaba Ünlü, Yudum Ergün, Mahmut Alsu, Hazel Özçelik, Özcan Kaya, Hüseyin Kurutaş, Sadık Metin Erzi ile kontenjan adayları Cumhur Güven Taşbaşı, Ersan Öktür ve Seha Ergene ile birlikte Mehmet Tosun ve Meral Akşener hep birlikte salondakileri selamladılar.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından başta Milas halısı olmak üzere çok özel hediyeler takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

Bodrum’u İyi Belediyecilikle Buluşturmak İçin Hazırız…

Mehmet Tosun programa katılanların masalarını tek tek dolaşarak verdikleri destekten dolayı teşekkür ederken “Bu gece çok özel bir gece oldu. Gördüğünüz gibi her siyasi görüşten insan burada. Barış ve huzur başta olmak üzere herkes iyi bir belediyecilik özlemi içinde. Bizim iyi bir belediyecilik yapabileceğimize inanıyorlar ve güveniyorlar. Hiçbir ayrım yapmadan herkesin belediye başkanı olmak ve Bodrum’u iyi belediyecilikle buluşturmak için hazırız…” dedi.

Meral Akşener Bodrum programına Turgutreis Mahallesinden başlayacak. Bodrum Sağlık Vakfı’nı ziyaret edecek olan Akşener, daha sonra Turgutreis Limanı çevresinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak İYİ Parti Turgutreis Seçim İletişim Merkezini ziyaret edecek. Ardından ilçe merkezine geçecek olan Akşener, burada da Bodrum Limanı içerisinde esnaf ziyaretinde bulunup daha sonra Seçim İletişim Merkezini ziyaret edecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 18.00 dolaylarında Bodrum ziyaretini tamamlayarak havalimanına hareket edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.