Bodrum Gündem

Klasik Türk ve Batı Müziği Bodrum’da Buluştu


Bodrum’da gerçekleştirilen “Rossini’den Hacı Arif Bey’e” konserinde Klasik Batı Müziği ve Klasik Türk Müziği’nin seçkin eserleri bir araya geldi. Mezzosoprano Esen Demirci’nin hem batı, hem de Türk müziğindeki performansı izleyenleri adeta büyüledi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum artık sadece bir tatil kenti değil, İstanbul’un ardından tarih, arkeoloji, kültür ve sanat etkinlikleri ile Türkiye’nin en önemli merkezlerinden birisi haline geliyor. Yıl boyunca yüzden fazla kültür ve sanat etkinliği düzenlenen Bodrum’da bu güne kadar pek rastlanmayan, çok özel bir konser düzenlendi.

Muhteşem Bir Ses Kulakların Pası Silindi…

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşen konserin ilk bölümünde Klasik Batı Müziğinden örneklerin seslendirildi. Muhteşem sesi ile izleyenleri adeta büyüleyen Mezzosoprano Esen Demirci, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı piyanistlerinden Yonca Dinçer eşliğinde Romantik Dönem Operaları’ndan seçilmiş aryalardan oluşan bir program sundu.

Mükemmel Performans…

Konserin ikinci bölümünde solist Esen Demirci ilk bölümündeki performansının da üzerinde bir performans sergileyerek, bu kez Türk Musikisinden seçilmiş eserleri izleyenler için seslendirdi. Hacer Tısoğlu Kanun, Vuslat Çiftdal’ın da Keman ile yaptıkları taksim ise izleyenleri adeta eserlerin bestelendiği yıllara götürdü. Klasik Türk Müziğinin çok özel eserlerinden seçilmiş bir repertuvar seslendiren Esen Demirci’ye Hacer Tısoğlu (Kanun), Vuslat Çiftdal (Keman), Zeynep Sema Çelebi (Ney), Fatih Turan (Ud) ve Betül Şirin (Viyolonsel) eşlik etti.

Konserin son iki şarkısının biri iki yüz yıl önce Tanburi Cemil Bey (1873-1916) tarafından bestelenmiş bir şarkı, diğeri ise üç yüzyıllık bir Denizlioğlu Ali Bey (?-1860) şarkısıydı.

Bodrum Artık Bir Kültür Sanat Kentidir…

Konser sonunda sahneye davet edilen Konserin Sanat Yönetmenliğini de yapan devlet sanatçısı Prof.Dr.Nevzat Atlığ Bodrum’un artık bir kültür ve sanat kenti olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; “Karya Kültür ve Sanat Derneği’nin geçen yılki konser sezonunda, Klasik Batı Müziği ve Klasik Türk Müziği’nin iki önemli dehası olan Mozart ve Dede Efendi’nin eserlerini aynı konserde bir araya getirmiştik. Düzenlemiş olduğumuz bu konser yurdumuzda ilk defa her iki müziği kaynaştıran bir konser olmuştu. Bu yıl da, Klasik Batı Müziği’nden Rossini’nin ve Klasik Türk Müziği’nden Hacı Arif Bey ve klasik Türk müziğinin romantik dönem inin diğer seçkin bestecilerin eserlerini aynı konserde Bodrumlu müzikseverlerle buluşturduk. Bundan dolayı çok mutluyum. Bodrum artık bir konservatuarı hak ediyor. Sayın Kaymakamımızı da bu konuda gayretli ve istekli, olduğunu da görüyorum…”

Salon Tamamen Doldu…

“Rossini’den Hacı Arif Bey’e” konserine Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz,  İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı ve Bodrum Oda Orkestrası kurucusu Numan Pekdemir, Heredot 3.Yaş Akademisi Kurucu Başkanı Selçuk Şahin, Türkiye’nin ilk Estetik Cerrahı hocaların hocası Prof.Dr. Güler Gürsu, Türk Sinemasının ünlü aktörü İzzet Günay ile birlikte yaklaşık 450 sanatsever izledi. Bu özel konseri Bodrum’un bir çok başarılı sanat etkinliğine imza atmış artçı sanat organize etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.