Bodrum Gündem

BAL Öğrencileri TUBİTAK 4006 İçin 28 Proje Hazırladı…

Bodrum Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliğinde 70 öğrenci 28 proje sergiledi.

Bodrum Gündem Haber

7 Mayıs’ta Herodot Kültür Merkezi’nde tüm okulların katılımıyla yapılacak bilim şenliği öncesinde okullar bilim şenliklerini gerçekleştiriyor. Bodrum Anadolu Lisesi’nde de yapılan bilim şenliğine 70 öğrenci 28 proje ile katıldı.

Okul Müdürü Bilal Turgut, TÜBİTAK 4006 Projesi kapsamında TÜBİTAK’a başvuru yaptıklarını ve oradan gelen ödenekle şenliği gerçekleştirdiklerini kaydetti. Turgut  “Proje kapsamında toplamda 70 öğrencimiz 16 tane danışman öğretmenimizle beraber 28  proje hazırladı. Bundan sonra da 7 Mayıs’ta ilçe sergisi yapılacak. Bodrum’da seçilen projeler toplanıp Herodot Kültür Merkezi’nde sergilenecek.Bodrum Anadolu Lisesi olarak düzenlediğimiz Tübitak 4006 proje sergimizi gerçekleştirdik. Şenliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Proje Koordinatörü Emre Kaya başta olmak üzere proje danışmanı tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize;sergimizi gezmek için gelen tüm misafirlerimize okulumuz adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

10. sınıf öğrencisi Rojda İdil Çınaroğlu, “Makey makey kitiyle piyano yapımı” projesi hakkında “İletken tel sayesinde farklı tellerle farklı nota sesi çıkarıyoruz. Vücudumuz iletken bir madde olduğu için elimizle dokunduğumuzda da ses çıkıyor. Hepsi farklı nota. Bilgisayarda kullandığımız bir yazılım sayesinde bunu sağlıyoruz” diye konuştu.

10. sınıf öğrencisi Burcu Kara da “Spor aletlerinden elektrik enerjisi üretme” projesi ile ilgili olarak “Bu hareket enerjisinden elektrik enerjisi üretme modeli. Parklardaki spor aletlerine bu aparatı yerleştirdiğimiz zaman oradaki aletlerden elektrik üreteceğiz. Bunu sokak lambalarına bağladığımızda tasarruf yapacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.