Bodrum Gündem

Bodrumlu Denizci Kadınlarımız da Samsun’a Ayak Bastılar

23 Nisan’da Mustafa Kemal Atatürk’ ün Samsun’a çıkışının 100. Yılında “Sözde Değil Özde İzindeyiz. Barışa Yelken Açıyoruz” sloganı ile 13 metrelik yelkenli tekne ile Samsun’a yola çıkan Bodrumlu kadın yelkenciler Samsun limanına girdi. Bodrum’da yaşayan deniz tutkunu Şule Kükrer, Ceyda Güleçyüz ve Neşe Hasipek, ellerinde Türk bayrakları ile Samsun’a çıktılar…

Bodrum Gündem Haber

23 Nisan’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’ a çıkışının 100. Yılında “Sözde Değil Özde İzindeyiz” sloganı ile 13 metrelik yelkenli tekne ile Samsun’a yola çıkan Bodrumlu kadın yelkenciler ellerinde Türk bayrakları ile Samsun limanına ulaştılar.

Seyir Defterini Sosyal Medyada Yayınladılar…

Bodrum’da yaşayan  deniz tutkunu  Şule Kükrer,  Ceyda Güleçyüz ve Neşe Hasipek zorlu bir yolculuğun sonunda Samsun’a ayak basmanın haklı gururunu yaşarken, Bodrumlular her gün sosyal medyada yer alan Mavi Çağrı profili üzerinden kadın yelkencilerin seyrini izlediler.

“Barışa Yelken açıyoruz…”

Samsun’daki törenlerde katılacak olan kadın yelkencilerimiz Samsun limanında  10. Yıl marşı eşliğinde çiçeklerle karşılandı. 25 günde 950 mil yol kat ederek Samsun’a ulaştıklarını belirten kadın kaptan Neşe Hasipek “Kadının ve toplumdaki yerinin güçlenmesine katkı sağlamayı hedefleyen, cinsiyet ayrımcılığına karşı üretken ve barışçıl bir ekip olarak tüm kıyılarımızda “Barışa Yelken açıyoruz.  Bu nedenle 23 Nisan’da Milta Bodrum Marina’dan yola çıktık,  tüm Ege, Marmara ve Karadeniz kıyılarımızı geçerek Samsun’a geldik, burada Ulu Önder’in meşalesini yaktığı kurtuluş mücadelesi kutlamalarını ilçemizi temsilen onurla gururla katılacağız” dedi.

19 Mayıs Kutlamalarının Ardından Hedef Hopa Limanı…

Hasipek “19 Mayıs kutlamalarından sonra ise  seyrimizi Hopa’ya kadar sürdüreceğiz. Böylelikle tüm Karadeniz kıyılarında seyir yapmış olacağız, ayrıca dönüşte Yunan adalarına uğrayarak kadın yelkencilerle bir araya geleceğiz…” dedi.

Hasipek Hopa’dan sonra dönüşe geçerek 1 Temmuz tarihinde ise Bodrum’da olmalı hedeflediklerini söyledi. Kadın yelkenciler 70 günde 35 farklı noktaya uğrayarak,2305 deniz mili yol kat edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.