Bodrum Gündem

Kent Konseyi Başkanlığına Arif Yılmaz Seçildi

BODTO konferans salonunda gerçekleştirilen Bodrum Kent Konseyinin Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısında Kent Konseyi Başkanlığına açık ara farkla Arif Yılmaz seçildi. Bodrum Kent Konseyi seçimine katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Fatsa’nın efsane  Sosyalist Belediye Başkanı Fikri Sönmez’in yaşama geçirdiği Mahalle Konseyleri gibi bir sistem kurulması gerektiğini söylemesi coşku dolu alkışlarla karşılandı. başkanın bu sözleri seçime damgasını vurdu…

Çiçek – Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyinin Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı 1-Açılış, 2-Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, 3-Kent Konseyi Başkanı’nın konuşması, 4-Divan Heyeti’nin seçimi, 5-Yürütme Kurulu, meclisler ve çalışma gruplarının faaliyet raporlarını okunması, 6-Bodrum Kent Konseyi Başkan seçiminin yapılması, 7-Bodrum Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin seçiminin yapılması, 10-Dilek ve Temenniler gündemi ile toplandı. 463 üyesi bulunan Bodrum Kent Konseyinin olağan seçimlerine oldukça yoğun bir ilgi vardı. Arif Yılmaz, Mehmet Çilsal, Çiğdem Erko, Vedat Altuğlu ve Faysal Şefkatlioğlu Bodrum Kent Konseyi Başkanlığı için aday oldu.

184 üye kurumun hazır bulunduğu ve oy verdiği seçimde Arif Yılmaz açık ara bir farkla seçimi kazandı.

Tüzük gereği ilk turda 3’de 2 çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur oylamaya geçildi. İkinci tur seçimde Arif Yılmaz 82 ,  Mehmet Çilsal 36, Çiğde Erko 25, Vedat Altuğlu 24 ve Faysal Şefkatlioğlu ise 3 oy aldı. Üç oy geçersiz , 1 oy ise boş çıktı.

2.Tur oylamaya en çok oy alan iki aday Arif Yılmaz ve Mehmet Çilsal’ın katılacaktı. Ancak Mehmet Çilsal üçüncü tur seçim başladığı sırada seçimden çekildiğini açıkladı. Arif Yılmaz yaptığı açıklamada “Bodrum paydaşlarının beni seçmesi ve değerli arkadaşım Mehmet Çilsal’ın lehime adaylıktan çekilmesi gelişmelerini olumlu buluyor ve Mehmet arkadaşıma teşekkür ediyorum. Bu kenti hep birlikte yöneteceğiz. Hedefim, öncelikle: Çocukların, kadınların, gençlerin, ve engellilerin toplumsal yaşama katılımında önlerine çıkan fiziksel, düşünsel, sosyal engelleri ortadan kaldırmaktır…” dedi.

Mustafa Demiröz’den Zehir Zemberek Açıklama…

Bodrum kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz yeniden aday olmadığını ifade ederek zehir zemberek bir açıklama yaptı. Demiröz; “3 toplantıyı karar yeter sayısı olmadığı için yapamadık. isimlerini açıklamıyorum ve Başkan olarak bütün mesuliyeti üzerime alıyorum. İki yıllık süreçte konsey ayda bir toplandı. 12 olağan toplantının üçünü karar yeter sayısı olmadığı için yapamamıştık. Üyeliği düşen 7 arkadaşın yerine yedeklerden üye aldık. İkinci dönemde yaptığımız 10 toplantının 8 tanesi yeteli çoğunluk olmadığı için yine yapamadık. Bu toplantıları yapamamamızın sebebi de bendim sanırım. Beni beğenmedikleri için toplantılarımıza gelmediler. 28 toplantının 14 yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılmadı. Daha iyi bir yürütme kurulu ile çok daha İşlevsel olur. Gereğini yapanlara çok çok teşekkür ediyorum, yapmayanlara sadece teşekkür ediyorum…” dedi.

Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu;

Osman Köseoğlu (58 oy), Buse Tekgül Gümüş (57), Yaman Olgaç (53 oy), Sema Höcek (49 oy), Itır köylü (45 oy),  Rezzan şebin (41 oy), Adalet Güler (40 oy), Abdülkadir Sevindik (40 oy), Feyha Karslı (39 oy), Ayşe Temiz (38 oy), Güney Şirin (38 oy), Figan Şendikmen (35 oy),  Erhan Yürüt (34 oy).

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.