Bodrum Gündem

Bodrum’da Öğretmene Sözlü Saldırıda Bulunan Veli 7080 Lira Tazminat Ödeyecek…

Bodrum’da Öğretmene Sözlü Saldırıda Bulunan Veli 7080 Lira Tazminat Ödeyecek…

Amiral Turgutreis İlkokulunda görev yapan Şammaz Oruç davasında mahkeme öğretmene sözlü saldırıda bulunan veliyi 7080 lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

2018 yılı Eylül ayında meydana gelen olayda Amiral Turgutreis İlkokulunda görev yapan Şammaz Oruç, velisi tarafından sözlü saldırıya uğramış ve olay adli birimlere intikal etmişti.

Türk Eğitimsen Bodrum Şube Başkanı Salih Çıplak, olayın ardından sendika üyesi olan öğretmen Şammaz Oruç için basın açıklaması yaparak öğretmene sahip çıkmış ve öğrencisinin babası tarafından yapılan sözlü saldırıyı kınadıklarını belirtmişti.

Yaklaşık bir yıl süren dava 17 Eylül’de sonuçlandı. Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada İlkokul öğretmeni Şammaz Oruç’a sözlü saldırıda bulunan sanığın (velinin)  “5237 sayılı TCK’nın 52/1-2 maddesi gereğince, sanığın ekonomik ve diğer şahsi halleri göz önünde bulundurularak, sanık hakkında belirlenen tam gün sayısının bir gün karşılığının takdiren (20 TL) olarak belirlenmesine ve (354) günün (20 TL) ile çarpılmasıyla sanğın sonuç olarak 7,080,00 TL “ adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Türk Eğitimsen Bodrum Şube Başkanı Salih Çıplak, konu ile ilgili olarak “Amiral Turgutreis ilkokulunda üyemiz Oruç öğretmenimizin mahkemesinde yanında olduk. Veli 7080TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Hem mahkeme sonucuna çok sevindim, hem de bu olayı yaşayan Oruç öğretmenimize yaşadıkları için üzüldüm. Öğretmenimize hakaret kabul edilemez. Teşebbüs edenin yanına kalmaz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.