Bodrum Gündem

Ekonomist Ali Ağaoğlu BODTO’da…

Ekonomist Ali Ağaoğlu BODTO’da…

15 Kasım 2019 Cuma günü Bodrum Ticaret Odası Ekonomi Sohbetleri kapsamında Ekonomist-Yazar Ali Ağaoğlu BODTO’nun misafiri oldu.

Bodrum Gündem Haber

Küresel ekonomik ve finansal gelişmeler, küresel ve bölgesel gelişmelere bağlı olarak Türkiye ekonomisinde 2020 beklentileri ve gelecek 10 yılda bizleri neler bekliyor? Konu başlıklarında yaklaşık 2 saat boyunca katılımcılara bilgi aktaran Ali Ağaoğlu, 2019 için potansiyel avantajları aktardıktan sonra “ potansiyel risklerimizi sıralarsak Trump, AB ve ABD ile ilişkiler, ABD’de Zerrab davası, Suriye’ye askeri müdahale (Rusya), S400-F35 açmazı, enflasyondaki katılık, popülist politikalar, Parasal Politika ve MB, Yükselecek(!) Hazine Borçlanması ve olası Erken Seçim mi? İleride petrol yerini başka alternatiflere bırakırken, ekonomi bilimi açısından yapay zeka ile artık kullandığımız paralar da değişecek. Tüm bu senaryolara karşı hazırlıklı olmalı inovatif, yenilikçi ve aklı kullanarak planlama yapmalıyız. Hayaller çok uzakta değil.” diyerek oldukça geniş bir yelpazede önemli değerlendirmelerde bulundu.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon başta Ali Ağaoğlu ve Bülent Yurdalan olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederken, işletmelerin ticaret hayatlarının sürdürülebilirliği için ekonomiyi doğru okumanın önemini vurgularken, gelecek dönemde ortaya çıkabilecek riskler ve tehditlere karşı önlem almanın gerekliliğine değindi. Bodrum Ticaret Odası Ekonomi Sohbetlerinin ilerleyen tarihlerde devam edeceğini söyledi.

Seminer Ali Ağaoğlu’nun sunumunun ardından soruların cevaplandırılmasının ardından BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon’nun teşekkür plaketi takdim etmesiyle son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.