Bodrum Gündem

BESİAD’dan “Turizmde Az Enerji İle Çok İş” Toplantısı 30 Kasım’da…

BESİAD’dan “Turizmde Az Enerji İle Çok İş” Toplantısı 30 Kasım’da…

BESİAD, 30 Kasım Cumartesi günü Turizm işletmelerinde enerji verimliliği ve tasarrufunu amaçlayan ve konun uzmanlarının yer alacağı bir toplantı düzenliyor.

Bodrum Gündem Haber

BESİAD Başkanı Engin Kaplan yaptığı açıklamada “ Bugün, işletmelerdeki en büyük gider kalemlerinden biri enerji tüketimdir. Artan enerji maliyetleri; hepimizi işletmelerimizde teknik ve idari açıdan araştırmaya ve yeniden yapılandırmaya sevk etmektedir. Bu düşünceden hareketle; otel  ve tatil Köyleri gibi turizm tesislerinde; ısıtma, soğutma sistemleri, sıcak su üretimi ile mutfak ve çamaşırhanelerdeki enerji kayıpları konusunda bir farkındalık yaratabilmek için BESİAD olarak “AZ ENERJİ İLE ÇOK İŞ”  temalı bir toplantı düzenlemiş bulunmaktayız. Enerji verimliliği konusunda özellikle turizm işletmelerinde yapılan etütler göstermiştir ki; tesisat hataları, yalıtılmamış yapılar, yanlış seçilmiş cihazlar ve ömrünü tamamlamış sistemler nedeniyle verim kayıpları ve ısıl kayıplar yaşanmaktadır. Ancak, yapılan iyileştirmeler ve gerçekleştirilen uygulamalar sonucunda çok küçük yatırımlarla büyük tasarrufları yapabilmenin mümkün olduğu görülmüştür” dedi.

Turizm işletmelerinde enerji verimliliği ve tasarrufunu amaçlanan ve 30  Kasım cumartesi günü toplantıya, konuşmacı olarak, bu konunun duayenlerinden yüzlerce eğitim çalışması yapmış, konferans vermiş Orhan Turhan,  Nurettin Küçükçalı ve Cafer Ünlü’ nün katılacağı  toplantıya BODER (Bodrum Otelciler Birliği Derneği) de destek vermekte.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.