Bodrum Gündem

Cahit  Özvezneci Yaşayan Okul Oldu…

Cahit  Özvezneci Yaşayan Okul Oldu…

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen projeler hız kesmeden devam ediyor.  “Yaşayan Okul” olmayı hedefleyerek Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu’nda Evcil Hayvan Çiftliği kuruldu.

Bodrum Gündem Haber

Öğretmen, veli ve çalışanların desteğiyle Konacık Cahit Özvezneci İlkokulunda Evcil Hayvan Çiftliği’ni kuruldu.

Öğrenciler evcil hayvanlarla ilgili anket uyguladıktan sonra anket sonuçlarına göre evcil hayvan çeşitlerinin belirlendiği proje kapsamında hayvanların fotoğrafının yer aldığı tabelalar çiftliğin içine kuruldu. İlk etapta çiftlikte 15 Tavuk, 2 Horoz, 7 tavşan 3 Bıldırcın ve 2 Ördek mevcut. Tamamıyla doğal besinlerle beslenen ve veteriner gözetiminde bakımlarını yapılan hayvanları öğrenciler çok sevdi.

Okulumuzun kurucusu hayırsever Cahit  Özvezneci’nin oğlu Abdulkadir Özvezneci’nin katılımıyla evcil hayvan çiftliğinin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, şube müdürü Mesut Topaloğlu ve bölge okul müdürlerinin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Aslan Korkmaz yaptığı açıklamada “Bakanlığımızın 2023 Vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz projelerimiz ilçemizde hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda okulumuzda gerçekleştirdiğimiz evcil hayvanlarımızın olduğu kümesin açılışını yapıyoruz. Bu projeyle birlikte hayvan sevgisini tüm öğrencilerimize aşılamak amacındayız. Diğer okullarda da evcil hayvan edinme sayımız artarak devam ediyor. Okullarımızda kedi ve köpeklerimiz de var. Güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bodrum’da diğer okullarda da evcil hayvanlarımız yer alacak.” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, Konacık Cahit Özvezneci İlkokulunda incelemelerde bulundu. Okul müdürü Ahmet Karaboğa’dan okulun genel durumuyla ilgili bilgi aldı. Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.