Bodrum Gündem

Bodrum Halkı Rantın, Talanın, Kanalın Karşısında

Kanal İstanbul Projesine karşı Bodrum’dan da itiraz dilekçeleri gönderildi. CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta itiraz dilekçelerini gönderirken, Emekli Diplomat Naci Akıncı “Kanal İstanbul Olursa Dünya Barışı Tehlikeye Girer…” uyarısında bulundu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kanal İstanbul Projesi için İstanbul başta olmak üzere tüm yurtta itirazlar çığ gibi büyümeye devam ediyor. Kanal İstanbul Projesine karşı Bodrumlular Bodrum Postanesine giderek itiraz dilekçelerini gönderdi.

Kötü hava şartlarına rağmen oldukça yoğun bir katılım oldu. CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ve yönetim kurulu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu ve Önder Batmaz, Belediye Meclis üyeleri, geçmiş dönem ilçe başkanları Kerim Cangır, Rezzan Karahan ile birlikte Kanal İstanbul Projesine itiraz eden çok sayıda duyarlı insan itiraz dilekçelerini ilgili makama gönderdi.

Bodrum halkı rantın, talanın, kanalın karşısında…

“İstanbul Hepimizin! Talana Hayır demek vatandaşlık görevimiz!” sloganı ile itiraz dilekçelerini hazırlayarak ilgili makama gönderen Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan “İstanbul ile ilgili bir karar alınıyor ve Belediye Başkanının da, STK’ların da görüşü dikkate alınmıyor. Doğayı yok eden, ranta teslim olan bir projeye Bodrum’dan da bizler hayır diyoruz. İstanbul halkının ve her zaman olduğu gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun da yayındayız. Bodrum halkımıza ve Bodrum belediye Başkanımız Ahmet Aras’a çok teşekkür ediyoruz. Bu haklı mücadelede yanımızda oldular. Bodrum Belediyesi Meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Bodrum halkı rantın, talanın, kanalın karşısındadır…” dedi.

Emekli Diplomat Naci Akıncı’dan Önemli Açıklama

İstanbul Kanal Projesi ile ilgili en çarpıcı açıklamayı ise Emekli Büyükelçi Naci Akıncı yaptı. Eemekli Büyükelçi Akıncı kanal projesine karşı çıkmak için birçok neden olduğunu vurgulayarak Montrö Anlaşmasına dikkat çekti. Akıncı “Siyasi açıdan da fevkalade sakıncalıdır. Montrö Anlaşması ile ilgili birçok dış işleri mensubu arkadaşlarımız önemli açıklamalarda bulundu. Montrö bizim için hayati bir anlaşmadır. 1936’da akdedilmiştir. Boğazlar üzerinde hakimiyetimiz kuran ve bir ölçüde de Türkiye’nin güvenliğini sağlayan bir anlaşmadır. Kanal İstanbul Projesinin yapılması ile Montrö Anlaşması delinecektir. Belki de arkasındaki amaç budur. Global güçler belki de bunu hedefliyor. Bu nedenle çok dikkatli olunması gerekiyor. Kanal İstanbul’un yapılmaması için 15 neden sıralandı. Bir tanesi de Montröbudur…” dedi.

Kanal İstanbul Olursa Dünya Barışı Tehlikeye Girer

Emekli Büyükelçi Naci Akıncı bu proje ile dünya barışının da olumsuz etkilenebileceğini kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Montrö Sözleşmesine göre Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkelerin harp gemilerinde sınırlama vardır. Denizaltı geçemez, uçak gemisi geçemez. Diğer gemiler içinde belirli şartlar vardır. Eğer bu kontrol ortadan kalkarsa Karadeniz büyük güçlerin çatışma alanı haline gelir. Dünya barışı tehlikeye girer ve Türkiye’de bundan büyük zarar görür. Hatırlatmak isterim Birinci Dünya Savaşında Goben ve Breslau Zırhlı Savaş Gemileri isimlerini Yavuz ve Midilli olarak değiştirip Sivastapol’u bombaladılar. Böylelikle Osmanlı İmparatorluğu da savaşa girmiş oldu. Sonra da yıkıldı. İşte Kanal İstanbul projesinin yapılması ile bu ve buna benzer senaryoların hayata geçmesi mümkün olacaktır. Bu nedenle üzerine basarak söylüyorum, Kanal İstanbul Projesinin yapılması dünya barışını tehlikeye sokar…”

Bodrumlular gün boyu Kanal İstanbul Prejesine karşı hazırlanan itiraz dilekçesini ilgili makama göndermeye devam edebilecekleri, matbu dilekçenin postanede bulunduğu, dileyenlerin de CHP Bodrum İlçe Başkanlığından alabilecekleri bilgisi verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.