Bodrum Gündem

Bodrum Atatürk Caddesi Esnafı İsyanda

Bodrum’un en hareketli ve trafik akışının en yoğun caddelerinden birisi olan Atatürk Caddesi esnafı, sürücülerin çok hızlı seyretmesi nedeni ile hayvanların yaralandığı bazı hayvanların da araçlar tarafından ezilerek yaşamını kaybettiği ifade ediliyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Şimdiye kadar bir çok kazanın meydana geldiği Atatürk Caddesi esnafı, hem hayvanlar için, hem de yayalar için cadde adeta kabusa döndüğüne dikkat çekiliyor.  Cadde esnafı kaza sonucu yaralanan hayvanların Bodrum Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü tarafından tedavi edildiği, ancak “Eğer önlem alınmaz ise bir süre sonra yayaların da ezildiği kazaları duymaya başlayacağız…” diyerek, caddenin belli yerlerine kasis yapılmasını talep ediyorlar.

Hayvanlar Eziliyor, İnsanlar da Ezilme Tehlikesi ile Karşıkarşıya…

Atatürk Caddesinde Antika Eşya satışı yapan Tomurcuk Vurma adlı esnaf konu ile ilgili olarak Bodrum Belediye Başkanlığına başvuru yaptıklarını belirterek “Ben duyarlı bir yurttaş olarak şimdilik sadece hayvanların ezildiği, ancak bu kazaların ilerleyen günlerde yayalarında ezildiği haberler şekline dönüşmesinden korkuyorum. Hayvanları cadde esnafı olarak sahiplenip tedavilerini yaptırıyoruz. Fakat bu yeterli değil, ilgililerin uygun önlemleri alması gerekiyor. Bizler belli noktalara hız düşürücü kasislerin yapılmasını talep ediyoruz…” dedi.

Cadde Esnafı Kasis Yapılsın Diye Dilekçe Verdi…

Atatürk Caddesi Esnafı Tomurcuk Vurma ‘Atatürk Caddesi’nde son zamanlarda yaşanan kaza ve araba çarpması sonucu ölen hayvanların sayılarının artması sebebiyle caddede yaşanan dikkatsiz ve hızlı sürüşün önüne geçebilmek adına, uygun noktalara kasis yapılmasını talep ediyorum. Benim ve diğer esnafların (ilgili cadde üzerinde hizmet veren) imzaları aşağıdadır. Birçok sokağın bağlandığı böylesine işlek bir cadde için güvenliğin artırılmasını talep ediyoruz…’ ifadelerinin yer aldığı bir dilekçe ile taleplerini dile getirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin Sık Kullandığı Bir Güzergah…

Tomurcuk Vurma şöyle konuştu; “Aldığımız yanıta göre bu caddede kasis yapma yetkisi Muğla Büyükşehir Belediyesindeymiş. Buradan Sayın Osman Gürün’e sesleniyorum; lütfen bir an önce önlem alın. Bu cadde öğrencilerin de sık sık kullandığı bir güzergah içerisinde. Yavrularımızdan birisi süratli sürücülerin araçlarının altında kalırsa hepimizin canı yanar…”

Yorumlar

  1. Hande dedi ki:

    Aynı sorun bodrum yalıkavak gökçebel ve gökçebel jandarma firenk azmağı caddesi kamyon ve münübüsler ler hız kesmiyor ve sonucunda canlarımızı kaybediyoruz.bu bir dur diyin.