Bodrum Gündem

Acil Durumlar Dışında Tedavinizi Erteleyin ve Randevusuz Gitmeyin…

Uzman Diş Hekimi Dr. Saygın Korkmaz, dünya çapında yaşanmakta olan korona virüsü salgını nedeni ile diş sorunlarına nasıl sağlıklı bir çözüm sunduklarını açıkladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

My Swiss Dent olarak hastaları için tüm hijyen tedbirlerini aldıklarını açıklayan uzman doktor Saygın Korkmaz “Çalışma saatlerinin ve hasta sayısının azaltılması, profesyonel ekip tarafından kliniğin dezenfekte edilmesi, iki hasta randevusu arasında en az 1 saat ara vermek, hasta bekleme salonunda bekleme süresinin sıfıra indirilmesi gibi önlemler bizim aldığımız önlemler ancak hastalarımızın da dikkat etmesi gereken bazı maddeler elbet var. Acil durumlar haricinde tedavilerin ertelenmesi, randevusuz klinik ziyareti yapılmaması, gerekli değilse refakatçi olmadan kliniğe gelinmesi. Unutmayın bulaşıcı hastalıktan korunmak önce kendimizden başlar.” Dedi.

“İki Hasta Randevusu Arasında En Az 1 Saat Ara Vermek Zorunda Kalıyoruz…”

Doktor Korkmaz’ın açıklamalarının detayları şöyle; “Covid-19 virüsü Ocak ayı itibariyle Çin’in Wuhan şehrinde görüldü ve 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya yayıldı. Ülkemizdeki ilk vakanın ardından ise hasta sayısı şu an itibariyle 198 ve 2 hasta maalesef kaybedildi. Hastalığın yayılmaması için tüm sağlık personeli elinden gelen gayreti gösteriyor ancak en önemlisi halkın hastalık konusunda dikkatli olması. Bu konuda Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı bazı önlem önerileri var. “Evinde Kal!” gibi sloganlarla sosyal medya üzerinden birçok akım başlatıldı ve gerçekten halkın çoğunluğu buna uymaya çalışıyor. Peki ya zorunlu durumlar? Diş tedavisinde aciller dediğimiz zaman ağrı, şişlik, ağız açmada kısıtlılık, enfeksiyon, apse, dişte ya da çevre dokularda kırıklar, yumuşak dokuda ise kesiler ve kanama gibi durumlar ilk akla gelenler. Bizler hekimler olarak zaten bu virüs yokken bile hastalarımızı korumak için gerekli önlemleri alıyorduk, şimdi ise bazı yeni önlem ve uygulamalar getirdik. Çalışma saatlerinin ve hasta sayısının azaltılması, profesyonel ekip tarafından kliniğin dezenfekte edilmesi, iki hasta randevusu arasında en az 1 saat ara vermek, hasta bekleme salonunda bekleme süresinin sıfıra indirilmesi gibi önlemler bizim aldığımız önlemler ancak hastalarımızın da dikkat etmesi gereken bazı maddeler elbet var. Acil durumlar haricinde tedavilerin ertelenmesi, randevusuz klinik ziyareti yapılmaması, gerekli değilse refakatçi olmadan kliniğe gelinmesi. Unutmayın bulaşıcı hastalıktan korunmak önce kendimizden başlar. “

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.