Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı CANLI YAYIN (Ne konuşuluyor?)

5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi; “Belediye Başkanı, acil durumlarda lüzum görmesi halinde Belediye Meclisini bir yılda üç defadan fazla olmamak ve her toplantı bir birleşimi geçmemek üzere toplantıya çağırır” hükmü gereğince, Bodrum Belediye Meclisi Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde 20.03.2020 Cuma günü saat:14:00’de olağanüstü olarak toplandı.

Meclis toplantısı kapalı oturum şeklinde gerçekleşiyor ziyaretçi ve basın kabul edilmiyor.

GÜNDEM

1- Koronavirüs salgınına karşı Devletimiz tarafından verilen talimatlar doğrultusunda, İlçemizde alınan önlemler ve bundan sonra alınacak tedbirler ile ilgili Meclisin bilgilendirilmesi.
(Özel Kalem Müdürlüğü)

NOTLAR:

-Şu anda Bodrum’da kesinlikle bir Koronovirus vakası bulunmuyor…

-Engelli ve yaşlı yurttaşlarımıza alışveriş ve ihtiyaç malzemesi servisi yapılıyor…

-Gıda ihtiyacı olanlara gıda dağıtımı yapılacak…

-Riskli grupta çalışanlara dezenfektan ve koruyucu malzemeler sağlanıyor…

-Belediyenin bazı birimlerine ateş ölçer cihazları koyduk. 39 derece üzerinde ateşi olanları sağlık birimlerine sevk edeceğiz…

-E-Haciz işlemleri durum normale dönene kadar durduruldu..

-Tek yetkili Bodrum kaymakamlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilidir. Bodrum belediyesi onların alacağı kararları uygulamakla yükümlüdür…

-Umuma açık noktalar kontrol ediliyor ve gereken yapılıyor. Lokantalar ve Fırınlar özellikle detaylı şekilde kontrol ve denetimler yapılıyor…

-Sokak hayvalarımızı da bu süreçte unutmadık gereğini yapıyoruz…

HALKIMIZA ÖNERİLERİMİZ

-Panik olmayacağız ama tedbirlerimizi de alacağız…

-Yurttaşlarımızdan Morallerinizi yüksek tutmalarını ve bağışıklık sistemlerini güçlü tutmalarını rica ediyorum…

-14 Kural uygulanmalıdır…

-Açıklamalar konusunda tek yetkili Bodrum Kaymakamlığıdır. Bunun dışındaki açıklama ve bilgi paylaşımları provokasyondur. 

-Çeşme’de bir vaka meydana geldi. Bodrum’da da olmayacağı anlamına gelmiyor. kaç test yapıldığı bilgisi Sağlık Bakanlığı tarafından verilmektedir. Şu ana kadar Bodrum’da yapılan testlerin hiç birinde pozitif vaka çıkmadı…

SEMPTONLARLA KARŞILAŞIRSAK NE YAPACAĞIZ

-Hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvuru yapın ve test yaptırın…

-İyi haberler var. Özellikle TEST KİT’leri gönderilecek…

-Su ve katı atık bedelleri ötelendi. Ecrimisil ve tahakkuklar yapılmayacak. Belediyemizin de gelirleri kısıtlı bu nedenle şunu almıyoruz, bunu almıyoruz demiyoruz. Sadece kiralar konusunda mağdur etmeyeceğiz. 

-Belediyelerimize yardım edilmeli. Cumhurbaşkanımız Ekonomik Tedbirlerinde Belediye Kaynaklarımızın da artırılmasını talep ediyoruz…

-Bir çok yatırım ertelenebilir ancak sağlık, temizlik ve acil ihtiyaç yatırımlarımız devam edecek…

-Yurttaşlarımıza her zaman destek olacağız ve en kısa zamanda bu müsibetten kurtuluruz.

-Bodrum’a gelmeyin yanlış anlaşıldı. Buradaki hastanelerimiz sadece Bodrum’da yerleşik olanlara ancak yetiyor. Bodrum’daki bütün yoğun bakım üniteleri dolu. En yakın yoğun bakım ünitesi Denizli’de. Bu durum bir tatil değildir. Bodrum’a gelmeyin demek bizim haddimiz değildir, başka türlü anlaşılmasın. Ben de Bodrum’u ve Bodrumluları korumak zorundayım…

MECLİSİN ELEŞTİRİLERİNİ DUYMAK İSTERİZ

Atilla Serttaş; BODTO’da esnafımız ve Bodrum için neler yapılması için yapılması gerekenler konuşuldu. BODTO’da sosyalleşilen yerlerin kapatılması bizim de gündemdeydi. Belediyemize her türlü katkıyı sağlarız. Turizmde günübirlik çalışan personel için özellikle aş evi yapılması gerekir. Bu insanlar için mutlaka yemek ulaştırılması gerekir. Gıda A.Ş. paket sistemli aş evi yapılabilir. Market ve diğer satış noktaların iyi denetlenmeli ve etiketler kontrol edilmelidir. Fırsatçıların cezalandırılması gerekir. Pazarda da poşetlenerek satış yapılmalıdır. 

-İnşaatlarda konteynırlarda çalışan işçilere de dikkat çekildi. Gereken sağlıklı şartları oluşturmak işverenlerin görevidir.

-İnşaat yasak süresi uzatılabilir. Bodrum kaymakamlığı ile görüşülüyor…

-İYİ Partili Meclis Üyesi Eczacı Özlem Özdemir Sağlık çalışanları ve Eczaneler ile ilgili önerilerini sıraladı. Belediyenin yaptığı çalışmalar için de teşekkür etti.

-CHP’li Meclis Üyesi Banu Özberk; En yakın laboratuvar İzmir’de. Cenaze ve Morg işlemleri, cenazelerin taşınması, ceset torbası gibi konular Bodrum belediyesi sorumluluğunda. Yani omuzlarında. Alınacak önlemler sadece resmi kurumlara bırakılmamalı ve Bodrum Belediyesi de işyerlerine destek vermeli.

Başkan Aras : Cenazeler konusunda neler yapılacağı gündemimizde. 

-AK Parti’li Meclis Üyesi Bahattin Kul; Esnaf kirasını nasıl ödeyecek? İşten çıkarılanlara ne yapılacak? Önerimiz belediye kiralarını ötelesin. Gerekirse sezonda da kira alınmasın. Benim sağlık kaygım yok. Sağlıktan önce ekonomik kaygıları çözelim. Şu ana kadar konuştuklarımız hikaye.

Ahmet Aras: Belediyemizden ihtiyacı olanların taleplerini hemen karşılıyoruz. Belediyenin yetkisi belli. Sadece temenni edebiliriz. Gerekirse ve ihtiyaç olursa Kafelerin hepsini aşevi haline getirebiliriz. Herşeyimiz hazır. Haydi dediğimiz anda başlarız. 

CHP’li Meclis Üyesi Emre Köroğlu; Bahattin beyin söyledikleri bizim yetkimiz dışında. Ancak Hükümetin alacağı kararlar doğrultusunda yapılabilir. Belediyenin kiraları almayalım diyemeyiz bu sadece iktidarın yetkisindedir. Bahattin bey bunu partisinin genel merkezine iletsin biz de takip edelim…

CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Coşkun; Bahattin beyden dileğimiz şudur; Yatırılması gereken vergilerimizi öteletmek için iktidar partisine iletmesini rica ediyoruz…

-İYİ Partili Meclis Üyesi Hülya Aşkın; İşletmeler isterlerse Bodrum kafeleri vasıtası ile ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirler. Karantina olması durumunda ne yapılacak.

-Ahmet Aras; Turgutreis Otelcilik ve Turizm okulu şu anda resmi olarak hastaneye çevrilebilir. Bu arada otellerimiz de hastaneye çevrilebilir. Gün siyaset günü değil. Gün birlik ve beraberlik günüdür. En kötü senaryoya göre hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyorum.

-İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Onur Şahbaz; Çeşme de Koronovirus vakası çıktı ve Belediye Başkanı açıkladı. Bu anlamda Bodrum belediye Başkanı olarak size çok görev düşüyor. 

Ahmet Aras: Önlemler sert bile olsa keşke dememek için almaktan geri durmayacağız. Sosyal izolasyonu artırmamız gerekir. 

CHP’li Meclis Üyesi Cafer Doğan: Şuan inşaat sektörü çalışıyor onlara dezenfektan anlamında destek verelim…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.