Bodrum Gündem

İPEĞİMİZ  VEDA ETTİ  / Hatice Orman Bodrum Gündem Yazıları

İPEĞİMİZ  VEDA ETTİ  / Hatice Orman Bodrum Gündem Yazıları

Dünyaya gelişini heyecanla beklediğimiz güzel bebek İpek. Sarı kıvır kıvır saçların, masmavi gözlerin ile hepimizin gönlünü fethettin. Hele konuşmaya başlayınca o yürek titreten konuşmaların, cıvıl cıvıl söylemlerin, bitmeyen heyecanın ile neşe kaynağımızdın sen. Yapma bebekler yanında sönük kalırdı, parlayan gözlerindeki ışık bir başkaydı. Bu sözler bu çocuktan mı çıkıyor dedirten derin sözlerine anlam veremezdik çoğu zamanlar. İri iri bakan gözlerin umuttu, sevgiydi, neşeydi. Güzeller güzeli olarak gözümüzün önünde kocaman bir genç kız oldun.

Anaokulundan itibaren başarılarla devam eden eğitim hayatın Lise yıllarına gelmişti. Drama, sanat, resim ,müzik, binicilik, spor  ve akademik dersleri birlikte yürütüyordun. Yabancı dil konusundaki yatkınlığın takdire şayandı. İpek böceğinin kozasını işlediği gibi hayatın her bir alanında çabalıyordun .Sınır tanımayan başarma azmin ve merakın sana yeni ufuklar açtırıyordu. Her yeni kapıdan sonra daha da coşuyor, yeni şeyler üretiyordun. Azimli ve çalışkan kişiliğin seni sürekli yeniliklere taşıyordu. Sıcak ve sevgi çocuğuydun sen. Resim yeteneğin gittikçe gelişiyordu, fırçandan çıkan çizgiler mavi düşlerin, pembe umutların tezahürüydü. İçindeki coşan suları, çağlayanları tuvalde gösteriyordun. Ruhun nedense hep coşuyordu. İçindeki güzel enerjiyi hep paylaşıyordun. Yeni yerler görmek isteyişin, durağan olmayan ruhunun bir başka özelliğiydi. Sıcak dostluklar ve arkadaşlıklar kurman seni sen yapan en önemli yanındı. Herkese sevgi ve saygıyla yaklaşarak dost eli uzatman ,yardım etmen her şeyi paylaşman gönül insanı olmandandı. Herkesle dost olmak  ve iletişim kurmak kolay bir iş olmamasına rağmen sen ne hikmetse bunu çok çabuk başarıyordun. İnsanların aklında iz bırakan ve unutulmayan kızdın sen. Müjdat Gezen Tiyatro Akademisinde aldığın derslerle kendini iyiden iyiye aşmıştın. Gönül sularını etrafa dağıtıyordun, edebiyatın en ağır eserlerini seslendirirken aldığın haz yüzünden okunuyordu. Senin durağan olmayan kişiliğin kendini drama sayesinde durmadan konuşturuyordu. Yüzmedeki başarıların dillere destandı. Yeni ufuklara yelken açıyor ,işi profesyonelliğe dönüştürüyordun. Attığın her kulaçta kendini aşıyordun.

Hayattan beklediğin çok şey vardı, yaşanacak çok zamanlar vardı. Hayat yolunun başındaydın daha. Üniversite sınavına hazırlanacak, bir meslek seçecek, mezuniyetler, diploma törenlerin  olacaktı. Geleceğe dair pek çok hayaller kurduğun günlerde hepimiz dona kaldık. Birden sessizliğe büründün. Sevgili annen , baban ve ablan  bütün ailen   senin için çok büyük bir mücadele verdiler. Ama sen gittin …

Bazı insanlar az yaşar ama kısacık ömre  sayısız başarılar  sığdırıp belleklerde yer eder.

Bazı acılar tarifsizdir; tıpkı senin gidişin gibi İpek Anter… Aylardır devam eden sessizlik yerini   17 Mayıs  2020 Pazar  günü acı bir çığlığa bıraktı.

Yüreklerde acı ve hüzün bırakarak ebedi yerine gittin, melek oldun sen artık. Sen bizim meleğimiz olarak  sonsuza kadar hep gönlümüzde yaşayacaksın. Kısa ömrüne bunca güzelliği, iyiliği, sevgiyi ve başarıyı katarak hep kalbimizdesin. Işıklar yoldaşın olsun İpeğimiz…

Biliyorum sen bir meleksin
Yüzümü güldürdün, başımı döndürdün
Canım mısın sen, benim misin?
Ya gelmeseydin yetişemeseydin
Yarım kalırdım melek

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.