Bodrum Gündem

Bahçeşehir “Ulusal Kalite Ödülü” Almaya Hak Kazandı

Bahçeşehir “Ulusal Kalite Ödülü” Almaya Hak Kazandı

Bodrum Bahçeşehir Koleji 2019 yılında yürüttüğü “Bir Düşün Bir Oyna” E-Twinning projesi ile “Ulusal Kalite Etiketi” almaya hak kazandı.

Bodrum Gündem Haber

Avrupa Komisyonu Eğitim Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından Erasmus + Programı kapsamında finanse edilen, Avrupa Okul Ağı Konsorsiyumu organizasyonunda, 36 Avrupa ülkesi ve 6 Avrupa dışı ülke eğitim bakanlıkları veya ulusal ajansları tarafından yürütülen bir faaliyet olan eTwinning çalışmalarına 2009 yılında dahil olan Türkiye’de, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından organize ediliyor.

Bu kapsamda oluşan toplulukla; öğretmenler çevrim içi iletişim kurarak bilgi ve deneyimlerini paylaşabiliyor, çevrim içi ve yüz yüze eğitimlere katılabiliyor, teknolojiyi etkin ve verimli biçimde kullanıyor, öğretim programlarına uyumlu projeler gerçekleştirebiliyorlar.

Ayrıca her yıl YEĞİTEK tarafından eTwinning faaliyetinde gerçekleştirdikleri projelerle ulusal ve uluslararası düzlemde başarı gösteren öğretmenler ve okullar ödüllendiriliyor.

Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır yaptığı açıklamada; “Öğretmenlerin öğrencileriyle proje yaptıkları Avrupa´nın en büyük okul ağı olan eTwinning faaliyetinin içinde olmaktan, ilçemizde bu faaliyete iştirak eden ilk özel okul olmaktan gurur duyuyoruz. Başarılı eTwinning proje sayısının arttırılmasıyla, eğitim ortamlarında öğretmen ve öğrencilerin bilişim teknolojileri becerileri artacağı gibi, öğretim-yöntem ve tekniklerinde değişim sağlanarak, işbirliği içinde ulusal/uluslararası düzeyde kültürlerarası diyalog güçleniyor. Bahçeşehir Koleji olarak ‘Dünya Vatandaşlığı’ programımızla da örtüşen bu yaklaşım öğrenci ve öğretmenlerimizi daha güçlü ve evrensel kılıyor. Biz ilk olarak 2019 Yılında sınıf öğretmenlerimizden Gülsün Banu Akça’nın Ahmet Naci Coşkunoğlu İlkokulu ile işbirliği içinde 16 okul ve 160 öğrencinin dahil edilmesiyle yürüttüğümüz “Bir Düşün Bir Oyna” akıl oyunları projesi ile Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazandık. Aslında hali hazırda 2020 yılı projelerimizle de Avrupa Kalite Etiketi sahibiyiz. Ancak pandemi dolayısıyla ödüllerin takdimi bir yıl sonra gerçekleşebildi. Şuan ilçemizde eTwinning Okulu olmak için başvuru yapan tek özel okuluz. Yakın bir zamanda Etwinning okulu olma müjdemizi de paylaşacağımızı umuyorum. Projeye emek gösteren Banu Akça öğretmenimi ve öğrencilerimizi kutluyor ve emekleri için teşekkür ediyorum. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz de etwinning projeleri için son derece teşvik edici ve yol gösterici bir tutumla proje yürüten öğretmenlerimizi destekliyorlar. Muğla E-Twinning Ödül Töreni 17.12.2020 Perşembe günü çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Bu tarz çalışmalar yapan öğretmen ve okulların çalışmalarının görülmesi ve kalite etiketleriyle ödüllendirilmesi de ayrıca mutluluk verici.” dedi.

Bodrum Bahçeşehir Koleji Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk defa çevrim içi olarak düzenlenen ve YouTube kanalından canlı yayınlanan Muğla E-Twinning Ödül Töreni 17.12.2020 Perşembe günü gerçekleştirildi. Ödül töreninde, Bodrum Bahçeşehir Koleji’nin 2019 yılında yürüttüğü “Bir Düşün Bir Oyna” E-Twinning projesi ile almaya hak kazandığı “Ulusal Kalite Etiketi” İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Aslan Korkmaz tarafından Kampüs Müdürü Sn.Barış Anıl Çakır’ a takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.