Bodrum Gündem

Bodrum Amatör Denizciler Derneği kuruldu

Bodrum Amatör Denizciler Derneği kuruldu

Bu gün ( 19 Ocak 2021 ) kısa adı BOADD olan Bodrum Amatör Denizciler Derneği kuruldu.

Bodrum Gündem Haber

Fırtına, yıldırım, dalga, yağmur ve denizle mücadele, her şey sevdaya dahil deyip, denizin keyfini çıkartmaya aşık olan amatör denizciler artık Bodrum’da bir dernek çatısı altında toplanacaklar. 45 Kurucu üye bir araya gelerek Bodrum Amatör Denizciler Derneğini kurdu ve kuruluş dilekçesini  de  Bodrum Kaymakamlığına verdiler. Böylelikle son dönemde çokça gündemde olan amatör tekneciler ilk örgütlerini kurmuş oldular.

İlk seçim zoom üzerinden yapıldı…

BOADD Yönetim Kurulu Seçimi, pandemi dolayısı ile zoom üzerinden yapıldı ve BOADD Yönetim Kuruluna Başkanlığı’na  Avukat Ersin Uslu, BOADD Başkan yardımcılığına Öğretmen Tunç Aygün, Genel sekreterliğe  Dr. Hakan Bayraktar, Saymanlığa Muhasebeci İrfan Bayrak, Üye Emlak müşaviri Can Tayhan, Denetim Kuruluna Yönetmen Mehmet Ali Özçiçek, Yüksek.Müh. Erhan Sargın, Kaptan Alp Onbaşıoğlu, Serbest Tic. Mehmet Aydoğan, Serbest Tic. Salih Osman Aytur  seçildi.

Tartışmalar gölgesinde kurulan örgüt…

BOADD Başkanı Avukat Ersin Uslu “BOADD Genç nesillere denizi ve denizciliği sevdirmek, denizleri korumak, yardımlaşmayı sağlamak, gezi, okul ziyaretleri, çevre etkinlikleri düzenleyerek amatör denizciliğin gelişmesine katkıda bulunmak, bir çok arkadaş ve dost kazanmak, amatör denizcilerin karşılaştığı sorunlarını gidermek hak ve hukuklarını savunmak için kuruldu. Biz denizle dost olan amatör denizciler, Barboros Hayrettin’den, Turgut Reis’ten, Süngercilerimizden, Balıkçılarımızdan, Mavi yolculuk kaptanlarımızdan,  Cevat Şakir’den, Amatör denizcilerin önderi Sadun Boro’dan, Bedri Rahmi’den gelen deniz sevdasını geliştirmeyi hedefliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Denizciliği Türk’ün büyük ulusal ülküsü olarak düşünmeli ve onu en az zamanda başarmalıyız.” sözü bizlerin her zaman kılavuzu olacaktır. Amatör denizcinin denizde dostu, karada limanı olacağız, tüm deniz sevdalılarına pruvanız neta olsun. diyoruz. Hayırlı olsun…” dedi

Yorumlar

  1. Volkan yaliniz dedi ki:

    Nasıl üye olabilirim,neler gerekli

  2. Reşat Yılmaz dedi ki:

    Güzel bir girişim. Üye olmak isterim. Nasıl olunacaginida belirtin lütfen.

  3. ömer narin dedi ki:

    liman ücretlerine insafsız zamları yapan büyükşehir belediye ile mücadelenizde başarılar dilerim

  4. Mesut dedi ki:

    Bende üye olmak isterim

  5. Murat Özşeker dedi ki:

    Hayırlı uğurlu olsun.Bizlerde aranızda olmak isteriz.