Bodrum Gündem

Günbatımı Söyleşileri’nde  Eğitim  Konuşuldu

Günbatımı Söyleşileri’nde  Eğitim  Konuşuldu

Günbatımı Söyleşileri’nin LVVZ Otelde gerçekleşen Nisan toplantısında  konu eğitimdi.

Toplantıya 27 Mart 2019’da sonsuzluğa göçen  H3A ve Günbatımı Söyleşileri dostlarından  Jak Kohen için kısa bir anma  töreni ile başlandı.

Eftal Köklü, Jak Kohen’in Açık Radyo’da Billie Holiday ile yaptığı bir programdan kısa bir kesit sunarak onun radyoculuğunu ve müzik birikimini anlattı. Saniye Yalçın ve eşi Vivien Kohen onun çevirilerinden şiir okudular.

ÇYDD Bodrum Şubesi eski başkanlarından eğitim gönüllüsü platform üyemiz Sayın Meral Saraçbaşı,  İnsanoğlunun tarih boyunca var olma mücadelesinde eğitim çabalarını anlatarak başladığı sunumunda ülkemizde Cumhuriyet ile başlayan eğitim hamlelerini, yaşanan kırılmaları ve sonuçlarını örneklerle açıkladı.

Saraçbaşı, eğitimimizde özellikle son yıllarda yaşanan yönelişlerin ülkemizin geleceği üzerinde yaratacağı etkiye dikkati çektiği konuşmasında bu kaygıyı yaşayan herkesin, özellikle de velilerin STK’larda inisiyatif almaları gerektiğini dile getirdi.

TED Koleji Mütevelli Heyeti Başkanı ve platform üyemiz Erdem Erken genç öğretmenleriyle eğitimde yeni yönelişler ve yapay zeka kullanma konusunda örneklerle hayli düşündüren bir sunum gerçekleştirdi.

Katılımcıların da sorularıyla boyutlanan sunum içinde bulunduğumuz eğitim sorunları kadar geleceğe ilişkin bakışımızı sorgulattı.

Günbatımı Söyleşileri katılımcıları  bir sonraki buluşmada Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Ahmet Aras’ı dinleyecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.