Bodrum Gündem

Turizm personeli aşı takvimine alındı

Turizm personeli aşı takvimine alındı

Bodrum Ticaret Odası, Marmaris Ticaret Odası ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ortak girişimleri doğrultusunda turizm sektöründe çalışan personelin aşılama takviminde öncelikli olması talep edilmişti. Odaların yaptığı çalışmalar ve lobicilik faaliyetlerinin sonucunu verdiğini ve Turizm Bakanlığı tarafından “Turizm Personeli Aşılama Kayıt Sisteminin” hayata geçirildiği açıklandı.

Bodrum Gündem Haber

Oda Başkanları Mahmut S. Kocadon, S. Mutlu Ayhan ve Osman Çıralı yaptıkları ortak açıklamada şunları kaydetti: “Bölgemizde başlayan 2021 yılı turizm rezervasyonlarında, yurtdışından gelecek misafirlerimiz hizmet alacakları turizm işletmelerinde görev yapan personelin aşı olup olmadığını sormaktadır. Bu yönde ciddi bir talebin olduğunu gördük. Ocak ayında TOBB, Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan yazışmalarda sektörün öncelikli aşılama kapsamına alınmasını talep ettik. Bakanlığımızın da desteği ile güvenli turizm programı kapsamında turizm sektör çalışanlarının öncelikli olarak aşılanması için önerilerimizi sunduk. Turizm personeli aşılama kayıt sistemine girişlerin yapılması ile turizm sektörümüzün başta yabancı ziyaretçilere güvenli hizmetin sunulması yönünde tüm önlemlerini alması ve pandeminin etkilerinin azaltılması beklenmektedir.”

Bu çerçevede aşılamadan faydalanmak isteyen üyeler https://turizmpersoneli.tga.gov.tr/ linkinden kayıt yaptırabilir ve https://turizmpersoneli.tga.gov.tr/sss üzerinden bilgi alabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.