Bodrum Gündem

Bodrum Marmara Koleji Okula Kabul Sınavı Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti

Bodrum Marmara Koleji “Anaokulundan Hayata” ilkesini, eğitimin her aşamasında gerçekleştirmeyi hedefleyen bir kurumdur…

Bodrum Gündem Haber

“Türkiye’nin Dünya Okulu”unda dersler, yenilikleri izleyen deneyimli öğretmen kadrosu önderliğinde, eğitim teknolojisinin son yeniliklerine göre donatılan sınıflarda işlenir. Bilgiyi ezberlemek yerine, bilgiyi üretmeye yönlendirilen öğrencilerimiz; araştıran, sorgulayan, sorunlara çözüm üretebilen, düşüncelerini açıkça ifade edebilen ve öğrendiklerini hayata geçirebilen bireyler olarak bir üst eğitim birimine geçerler.

Marmara Koleji öğrencileri ; Akıl Oyunları, Maker Space, Görsel Sanatlar, Drama, Müzik ve Dans dersleriyle beceri ve ilgi alanlarını keşfetme imkanı buldukları gibi, sanat bilincine sahip gençler olarak da yetişmektedir.

Küreselleşen dünyada sınırlar kalktıkça bu bütünleşmeye uyum sağlayacak bireylerin en az iki yabancı dile hakim, öğrenmeyi öğrenen, yaratıcı, girişimci, kendini yenileyici, sorgulayıcı özelliklere sahip olma gerekliliği vardır.

Marmara ailesi; öğrencilerini Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, ulusal kimliği ile gurur duyduğu kadar küresel becerileri kazanmış, akademik, zihinsel ve sosyal ilgileri doğrultusunda yüksek öğrenime hazır bireyler olarak yetiştirir.

IB (ULUSLARARASI DİPLOMA PROGRAMI) VE BODRUM YARIMADASININ İLK TEK FEN LİSESİ ile lider eğitim kurumudur. Bodrum Marmara Koleji Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından 2015 yılında, Uluslararası Diploma Programı uygulamak üzere yetkilendirilmiş ve ‘’Dünya Okulu’’ statüsü kazanmıştır.

Akademik açıdan motive eden, üniversite öncesi bir program olan ve uluslararası alanda çok iyi tanınan IB Diploma Programı; özetle, Milli Eğitim müfredatı ile uyumlu bir programdır. Uluslararası Bakalorya (IB); kültürler arası anlayış ve saygıya dayalı daha iyi ve daha barışçıl bir dünya yaratmaya yardımcı olacak, sorgulayan, bilgili ve duyarlı gençler yetiştirmeyi hedefler.

Bodrum Marmara Koleji Koordinatör Müdürü Hatice Orman: “Her çocuk özel ve tektir. Düşüncesiyle çocukların yaş grupları ve bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak yarının büyüklerine, kendilerini mutlu, rahat hissedebilecekleri, sevgi ve saygı dolu bir ortam sunmak  öncelikli hedefimizdir. Yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatlarının sunulduğu, düşünmeye ve çözümlemeye yönelik teşvik ortamlarının oluşturulduğu dersliklerde odak noktamız çocuklarımızdır. Hedefimiz öğrenmeyi öğrenmiş bireyler olarak çocuklarımızı dünya insanı yapmaktır…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.