Bodrum Gündem

Bitezli Minikler Bodrum’u İspanyol akranlarına anlattılar

Bitezli Minikler Bodrum’u İspanyol akranlarına anlattılar

Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu ile İspanya’nın Valencia şehrinde bulunan Cra El Tejo devlet okulu eTwinning kapsamında “Let’s Meet” adlı bir proje oluşturdu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem  

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı proje için Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu öğretmenlerinden Gönül Koral’ın kurucusu olduğu proje İspanya’nın Valencia şehrinde bulunan Cra El Tejo devlet okulu ile karşılıklı yürütülüyor. Proje kapsamında 2 okulun öğrencileri birbirlerine kültürlerini, çevrelerini, okullarını anlatıyor.

Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu öğretmeni Gönül Koral, proje ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “e Twinning eylemi, Avrupa okullarının gerekli altyapıyı sağlayarak Bilgi ve İletişim Teknolojilerini kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa  Komisyonu girişimidir. Üye öğretmenler burada tanışıp bir proje oluşturuyor. Farklı ülkelerde yaşayan 6-7 yaş grubu öğrencilerin kültürlerini, çevrelerini, okullarını ve çevrelerini birbirlerine tanıtmaktır. Projenin nisan ayı etkinliği “çevremizi tanıyalım ve tanıtalım” bu kapsamda öğrenciler Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ve Bodrum Kalesi’ne gezi düzenlediler. Gezilerini videoya kaydederek İspanya’da ki arkadaşlarına Bodrum’u tanıttılar.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.