Bodrum Gündem

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı yayımladı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Valisi Orhan Tavlı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı;

“Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve milli egemenliğimizin tesis edilmesinde önemli bir görev üstlenen, Milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşıyoruz. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklâl Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan, vatanı, bayrağı ve özgürlüğü için yılmadan, mücadele eden aziz milletimizin tam bağımsızlık yolunda ilerleyişinin tüm dünyaya ilanı olmuştur.

23 Nisan günü; demokrasinin, millî iradenin, millet egemenliğinin en önemli sembolü olmasının yanı sıra milletimizin evlatlarına verdiği değerin, gençlerine güveninin de bir işaretidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ülkemiz ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel ve anlamlı bir bayramdır.

Sevgili Çocuklar;

Sizler bizim geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudu, daha huzurlu, daha neşeli, daha güzel bir dünyanın müjdecilerisiniz. Siz değerli çocuklarımız sayesinde ülkemiz daha güçlü ve refah dolu yarınlara ulaşacak, bizlerde sizlerin mutluluğunu temin etmek, geleceğe güvenle bakmanızı sağlamak amacıyla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 101. Yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Aziz şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, sağlıkla, coşkuyla yan yana kutlayacağımız nice bayramlar görmek temennisiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı gönülden kutluyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.