Bodrum Gündem

Bu şaka değil, oyun bitince gerçekten Ölüyorsun

Dünyada milyonlarca insanın ölümüne neden olan ve hala da öldürmeye devam eden bir illetle uğraşıyoruz.

Uğraşıyor muyuz?

Burada bir duralım. Tıp dünyası bu salgın karşısında hazırlıksız kaldı. Salgın fark edildikten sonra geçen zamanda aşılar üretilmeye çalışıldı ama hala kesin çözüm yok.

Aslında var.

Çözüm insanlarda. Virüsün yaşaması için canlı insan vücudu lazım. Buna karşılık yapılması gereken tek şey, MHM (Maske – Hijyen – Mesafe) kaidesine uymak. Bu kadar basit. O zaman savaşı kazanabiliriz.

Bu kadar basitse neden işler kötüye gidiyor. Tekrar yazıyorum: ÇÖZÜM İNSANLARDA.

Artık bunun cehaletle, eğitimle falan alakası yok. Yapılması gereken sadece insanların hayatta kalma güdülerini harekete geçirmek.

Şöyle düşünelim, normal günlük hayatınızda herhangi bir ortamdasınız ve deprem oluyor. O anda panik içinde aklınızda deprem ile ilgili ne varsa uygulamaya çalışır ama en önemlisi KAÇMAYA ÇALIŞIRSINIZ. Bu insanın hayatta kalma güdüsüdür.

Covid 19 tehlikesinde farklı bir durum var, hayatımıza kast eden düşman gözle görülür, duyulur, koklanır, hissedilir bir şey değil.

İşte burada insanlar aldanıyor. Bu görünmeyen düşmanın depremden daha tehlikeli olduğunu anlamıyor. Etrafımızda “bana bir şey olmaz, biz radyasyonlu çay bile içtik” diyen insancıklar var.

Çözüm o zavallılara ceza yazmak değildir, yetişemezsin, her sokağın köşesine bekçi mi dikelim? “Nasıl olsa ödemeyeceğim ki” diyor bir de utanmadan.

Çözüm toplum bilincini yükseltmek ve şuurlu insanların işe el koymasını sağlamaktır.

Çevremize dikkat edelim, MHM kuralına uymayanları uyaralım, uyaranlara destek olalım, hep birlikte “mahalle baskısı” yaratalım. Tehlikeyi farkında olmayanlara karşı tavır takınalım. Onları rahatsız edelim, toplum içinde istenmediklerini, kendilerini düşünmedikleri gibi etrafındaki sevdiklerini de ölüme ittiklerini bıkmadan usanmadan tekrarlayalım.

Ancak o zaman bu savaştan galip olarak ayrılır HAYATTA KALIRIZ.

Bu ölümle sonuçlanan bir bilgisayar oyunu değil. Tekrardan başlamak yok.

Game Over yazdığında gerçekten ölüyorsun…

ETİKETLER: , , , ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar