Bodrum Gündem

TÜRK PASAPORTU

buy metoclopramide online order methotrexate buy Retin-A online celal_gursoy_bodrum_gundemAy Yıldızlı Pasaporta sahip olduğunuz için üzüldüğünüz anlar oldu mu?

Almanya’da yaşadığım 15 yıl boyunca ve ondan önce sporcu olarak milli takımla yurt dışına çıktığım günlerden hatırladığım olumsuz ve sıkıntı veren anılarım var. Her seferinde bayrağımızla gurur duyarak bu zorluklara göğüs gerdik ancak geçen hafta yaşadıklarım beni çok düşündürdü.

Aile bireylerimizden biri dünyanın en büyük oteller zincirlerinden birinde Eğitim ve Kalite Müdürü olarak yıllardır görev yapıyor. Şimdiye kadar birkaç ülkedeki otellerde görev yaptı ve en son Abu Dhabi’de bulunan zincirin en büyük oteline tayini çıktı. Kontratlar imzalandı. 1500 personeli eğitmekle ilgili olarak hazırlanıldı. Sürpriz: Abu Dhabi tarafından çalışma izni verilmedi. Bütün şirket şok geçirdi ve yöneticiler bize “keşke o zamanlar Alman Pasaportu alsaydınız” dediler.

Biz de ailecek Ankara’daki tanıdıkları devreye sokup olayın sebebini öğrenmek istedik. Aldığımız cevap utanç vericiydi. Türkiye’nin Mısır’daki son olaylarda izlediği politika yüzünden Arap Ülkeleri Türk’lere çalışma izni vermemeye başlamış. Türk Pasaportu taşımaktan dolayı üzüntü duyduğumuz anlara biri daha eklendi. Pırıl pırıl bir gencin kariyerinin sadece taşıdığı pasaport yüzünden duraklatılması ne kadar acı. Şirketin CEO’su ve Genel Müdürünün üzüntülerinin belirtmesi bizi daha da düşündürdü.

Acaba bu engellemeler arasında iş adamlarına, turistlere vize vermemek, iş bağlantılarını askıya almak, nakliyelere gümrükte zorluk çıkartmak gibi uygulamalar da var mı?

İktidarı her gün kayıtsız şartsız destekleyen, abuk sabuk, incir çekirdeğini doldurmaz haberler ve senaryolarla bizi uyutan bir medya ile günümüzü geçirmeye alıştık. Bari başımdan geçen gerçek bir olayı sizlerle paylaşayım da medyanın ilgi duymadığı bir uygulamadan haberiniz olsun istedim.

Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim!

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.