Bodrum Gündem

Eğitimciler eylemlerini Muğla’dan başlattı

Eğitimciler eylemlerini Muğla’dan başlattı

Ahmet-Aras-432024-1110X200
Cumhur-Ittifaki-Mehmet-Tosun-13032024
Bahcesehir-Bodrum-19022024
BURSLULUK BANNER 24-25
terminalstore-gundemhaber-1110x200px-banner
dobrum-banner-bodrumgundem
hesaplutfen
previous arrow
next arrow
Yüz yüze eğitimle ilgili kararın açıklanmasına 2 gün kala eğitimciler Twitter üzerinden eylem başlattı. “EğitimEmekçisiyimAşıOlmadım” etiketi ile Muğla’dan başlatılan eyleme yönelik açıklama yapan Eğitim Sen Muğla Başkanı Birdal Savran, 135 eğitimcinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, “Birimiz güvende değilsek, hiçbirimiz güvende değiliz. Sağlık hakkımız, öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı için yüz yüze eğitimin başlayabilmesi ve sürdürülebilmesi için tüm eğitim emekçisi arkadaşlarımız acilen aşılanmalıdır” dedi.
Bodrum Gündem Haber
Eğitim Sen Muğla Başkanı Birdal Savran yaptığı açıklamada; “Turistlerin göreceği herkes aşılandı, aşılanacak. Ancak aşılanmadığı, gerekli önlemler alınmadığı için covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz 135 eğitim emekçisi arkadaşımızı öğrencileri, aileleri, meslektaşları bir daha göremeyecek. Öğrencilerin gözünün, yüreğinin değdiği her yerde olan eğitim ve bilim emekçilerinin aşılanmaması da MEB’in, karar alıcıların siyasi tercihlerinin bir sonucu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın temel sorumluluğu şeffaf bilgiyi paylaşmak ve tüm eğitim emekçilerinin aşılanması, düzenli test ve tüm eğitim kurumlarında gerekli önlemlerin alınması noktasında sorumluluklarının gereğini yapmaktır.” dedi.
Her Eğitim Emekçisi Arkadaşımız Bir Rakam Değil Bir Yaşam
Savran, “Zincir eylemimizle amacımız; yüz binlerce eğitim emekçisinin aşılanmadığı gerçekliğini haykırmak, yaratılmaya çalışılan algı kampanyalarının bizim yaşamımızda hiçbir karşılığı olmadığını göstermek ve kamuoyunda farkındalık yaratmaktır. Yaşadığımız tüm acıların, sorunların üzerini örten algı kampanyaları, kaybettiğimiz her arkadaşımız için de bir örtüye, görünmezliğe dönüştürüldü. Her eğitim emekçisi arkadaşımız bir rakam değil, bir yaşam” diye konuştu.
Arkadaşlarımız Acilen Aşılanmalı
Savran açıklamanın son bölümünde ise, “17 Mayıs’ a yüz yüze eğitimle ilgili kararın açıklanmasına yalnızca 2 gün kaldı. Yüz binlerce eğitim ve bilim emekçisi arkadaşımız aşılanmadı. Birimiz güvende değilsek, hiçbirimiz güvende değiliz. Sağlık hakkımız, öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı için yüz yüze eğitimin başlayabilmesi ve sürdürülebilmesi için tüm eğitim emekçisi arkadaşlarımız acilen aşılanmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.