Bodrum Gündem

Bodrum’a Doğal Gaz getirilecek mi?

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile yaptığımız söyleşinin bugünkü bölümünde, sizlerle paylaşağım ilk konu Doğalgaz.

Doğalgaz, Bodrum’a en yakın ilçe olan Milas’a çok yakında getiriliyor. Peki sırada Bodrum mu var?

Başkan Aras’ın bu konuda söylediklerini aynen aktarıyorum:

“Biz önce bu işin uzmanları ile konuştuk. Onların ilk incelemelerden sonra yaptıkları değerlendirme, ‘Bodrum’daki yapılaşma tarzı doğalgaza uygun görünmüyor…” şeklinde oldu.

Ama ayrıntılı bir çalışma yapıp bize bu çalışmanın sonuçlarını yazılı rapor olarak verecekler. O raporların ışığında biz de konuyu masaya yatıracağız.”

Bodrum’a doğalgaz, elbette büyük bir rahatlık. Ama biraz derinlemesine düşünürsek, Bodrum’a doğalgaz geldiği takdirde, hala insanoğluna direnen bu muhteşem yarımadanın, en kısa zamanda şehir olması da kaçınılmaz olacaktır. Çok hassas bir konu, bakalım uzmanlar nasıl bir rapor verecek? Önce bu raporu beklemekte yarar var.

ARAS: SU SORUNU HEMEN ÇÖZÜLÜR…

Bodrum’un en büyük sorunlarından birisi de su sorunu. Bu konuyu konuşurken, Başkan Aras, “Biliyor musunuz, aslında sadece Bodrum’un değil, Muğla ilinin su sorunu bir anda çözümlenebilir…” diyerek şöyle devam etti: “En büyük su tüketicisi Muğla’daki termik santral. Bu santral doğal gazlı elektrik santraline dönüştürülse, su sorunu kökten çözümlenir. Bunu söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz…”

BORU PATLAMALARINA SON…

Son yıllarda yaşanan en büyük rezaletlerden birisi; Bodrum’a su taşıyan boru hatlarındaki kötü malzeme nedeniyle yaşanan patlamalar sonucunda Milas-Bodrum karayolunda küçük çaplı sellerin bile meydana gelmesi ve onbinlerce ton suyun boşa gitmesi şeklinde karşımıza çıkıyor.

Bu sorun da kökten çözümleniyor. Aras bunun nasıl olacağını şöyle anlattı:

“Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın bu nedenle DSİ’ye açtığı davalar Yargıtay’da da sonuçlandı ve bu boru hattı tamamiyle Büyükşehir Başkanlığımız tarafından yenilenecek. Parası da DSİ’ye rücu edecek. Bu hattın tümüyle yenilenmesi kolay iş değil. Dolayısı ile bugünden yarına bitirilemez. Peyderpey yapılacak bu da biraz zaman alacak…”

BİYOLOJİK ARITMALAR NERELERE?

Bodrum’da arıtma sonunda suyun yüzde 90’ının sulamada kullanabilecek, hatta yüzülebilecek kalitede geri dönüşümü sağlanacak biyolojik arıtmalardaki çalışmalar oldukça hızlı.

Başkan Aras, Yalıkavak-Gümüşlük arasındaki Koyunbaba’nın Gümüşlük’teki arıtmaya bağlanacağını açıkladı. Bu da Gümüşlük’teki arıtmanın MBR sisteme, yani mikrobiyolojik arıtmaya çevrilerek ve kapasitesinin artırılmasıyla sağlanacak.

Doğrusu ya, bu iş bittiğinde, o hattaki tüm koylar nefes alacak, deniz çok daha temiz hale gelecek.

TÜRKBÜKÜ VE GÖLKÖY TAMAM, GÜNDOĞAN’A KÖTÜ HABER…

Başkan Aras, Türkbükü ve Gölköy’ü kapsayan Gölköy’deki arıtma tesisinin büyütüleceğini ve tamamen biyolojik arıtmaya dönüleceğini anlattı.

Yazları rüzgar tersten estiğinde kötü kokunun hakim olduğu Gündoğan ise diğer mahalleler kadar kısa sürede mutlu sona ulaşamayacak. Aras bunun nedenini şöyle anlattı: “Aslında Gündoğan biyolojik arıtmaya daha çabuk kavuşabilirdi. Ama Gündoğanlılar, arıtma tesisinin yapılacağı yere itiraz ettiler. Öyle olunca ortaya yer sorunu çoktı. Şu anda halen yer arama çalışması aşamasındayız. Bu da tesisin yapımının gecikmesine neden oluyor…”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, hizmet konusunda arzulu ve kararlı bir görünüm veriyor. Dilerim her söylediğini aksaksız ve hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Ben sonuna kadar takipçisi olacağım. Bu işlerin çoğunun 2022’nin sona kadar bitmesi gerekiyor.

Söyleşiyi burada noktalarken, Başkan Aras’a bir mesajım olacak: “Sayın Başkan, Gündoğan çok özel bir yer. Burası için de çalışmaları hızlandırıp çok hızlı bir şekilde tesisin yerini belirler ve çalışmalara bir an önce başlarsanız; bundan hem Bodrum hem de siz kazançlı çıkarsınız…”

26 Temmuz 2021-Pazartesi-Fatih Güllâpoğlu

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Oğuz Hanza dedi ki:

    Bodrum şehirleşir diye 1960 larda Bodrum’a elektrik de getirilmeseydi. Aynı düşünce yapısı.

  2. Oğuz Hamza dedi ki:

    Bodrum şehirleşir diye 1960 larda Bodrum’a elektrik de getirilmeseydi. Aynı düşünce yapısı.