Bodrum Gündem

Habertürk TV İhtilali

Yayınları itibariyle yandaş medya sınıfına giren, ancak, “Yalaka medya” sınıfından çoktan ayrılan Habertürk TV, dün adeta ihtilal yaptı ve 4 konuklu bir programına, yalaka medyadan ve AKP’den tek bir konuk almadığı gibi,  Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı ile iktidarın ekonomi politikası, daha doğru deyimiyle, “Ekonomi politikasızlığı” yerden yere vuruldu.

Muharrem Sarıkaya ve Serap Belet’in sunduğu Olaylar ve Görüşler Programı’nın konukları, Prof. Dr. Selva Demiralp, ünlü ekonomist Cevdet Akçay, Habertürk TV Ekonomi Müdürü Ebru Baki ve Habertürk Yazarı Abdurrahman Yıldırım oldu.

Demiralp ve Akçay, kurların tekrar yükselmesine neden olan Merkez Bankası’nın son faiz indirimi kararının yanlışlığının yanı sıra iktidarın yürüttüğü ekonomi politikasının, ekonomi bilimine neden aykırı olduğunu net örneklerle anlattılar. Cevdet Akçay, Merkez Bankası’nın, iç ve dış piyasada tamamen işlevsiz bir hale getirildiğini de vurguladı. Akçay, sermaye piyasasını da ekonomi bilmemekle suçlayarak, piyasanın da yanlışlara imza attığını ekledi.

Ebru Baki de son derece iyi bir performans ile halkın hayat pahalılığı altında nasıl ezildiğini ve pahalılığın adeta her gün nasıl arttığını ve bunların da hangi yanlış ekonomi politikalarından kaynaklandığını, son derece açık ve net anlattı.

Habertürk Ekonomi Yazarı Abdurrahman Yıldırım ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savunduğu ekonomi politikasını hiç bir ekonomi kitabında okumadığını vurgulayarak, gerek Merkez Bankası’nın kararını ve gerek ise uygulanan ekonomi politikasının yanlışlarını anlattı.

Habertürk Tv programa, ilk kez, yalanlar ve algı operasyonları konusunda uzmanlaşmış yalaka medya mensuplarını, ya da yalakalıkları ile bilinen iktidarın çakma bilim adamlarını almayarak; adeta bir ihtilale imza attı ve bu programla tarafsız medya olma yolunda önemli bir adım attı.

Bakalım bu gelişme bir defalığa mı mahsus, yoksa devamı gelecek mi; zaman içerisinde göreceğiz.

24 Ekim 2021-Pazar-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. isabel ışıl ışık dedi ki:

    6 haziran 2000 dünya çevre gününde gezegenler senin için bir anlam ifade ediyorken tr’den genç bir kızı şişli’deki evinde boğazlat… böylece insan kurbanı ritüeli yapmış ol, tabii ki kendi inancına göre… cinayetten önce örgütünün yerli taşeronlarına; çelik erişçi, okan bayülgen, çağla şike,l beyazıt öztürk’e türlü predictive programming şaklabanlıkları yaptırt… olaya global bir hava vermek adına olimpiyatlardan hollywood filmlerine kadar cinayeti ima eden ögelerle katilliğini marifetmiş gibi ilan et… sonra evinde boğazını kestirttiğin genç türk kızının katilini, insan kasabını tut getir tr’den bir muhabirler evlendir…
    o muhabir de serap belet olsun!
    illuminati aleminde bu gibi durumlar gayet mümkündür!
    belet’in instagram fotoğraflarına baktığımızda cinayetin imalarıyla dolu olduklarını görüyoruz, cinayeti bildiğini anlıyoruz…