Bodrum Gündem

Öğretmenlerimiz aydınlık yarınlarımızın isimsiz kahramanlarıdır

Öğretmenlerimiz aydınlık yarınlarımızın isimsiz kahramanlarıdır

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ unvanını aldığı gündür. Bu günü, her yıl Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Öğretmenlerimiz, ülkemiz ve geleceğimiz adına çok kutsal ve önemli bir görevi üstlenmiştir. Bu nedenle, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz öğretmenlerimize emanet edilmiştir. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor; görevi başındaki tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Öğretmenlerimiz; geleceğimizi aydınlık yarınlara taşıyan isimsiz kahramanlarımızdır. Bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanamayacak öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceğine yön vermektedir.

Cumhuriyetinin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesli, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” Sözleri nasıl bir kültür ve medeniyetin mirasçıları olduğumuzun önemli bir nişanesidir.

Cumhuriyetimizin geleceği sevgili çocuklarımızın; hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek, bilgi ve donanıma sahip olmaları, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak yetiştirilmesi, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için son derecede önemlidir.

Bu nedenle, ülkemizin dünya ülkeleri arasında layık olduğu yeri alabilmesi yolunda, milletimizin öğretmenlerimizden beklentisi  büyüktür. Ülkemizin önüne koymuş olduğu büyük hedeflere daha kısa sürede ulaşmasının tek yolu iyi yetişmiş insan gücü ve planlı çalışmadan geçmektedir.

Hükumet olarak Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; bu konuda büyük çaba harcıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılın  bütçesinde de en büyük paylardan birini yine eğitime ayırdık. Ülkemizde eğitimin kalitesinin artırılması ve niteliğinin yükseltilmesi konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Günümüzde, bilgi en önemli güç haline gelmiştir. Özgürlükçü, üretken, özgüvenli bireyler yetiştiren, rekabetçi ve çağın gereklerine uygun bir eğitim sistemi ile bilgi toplumuna ulaşmak hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Öğretmenlerimizin ülkemizin en ücra köşelerinde dahi nasıl can-ı gönülden görev yaptıklarını görüyor ve biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitim ve öğretimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyor, tüm eğitimcilerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.