Bodrum Gündem

KESK 26 yaşında

KESK 26 yaşında

KESK, kuruluşunun 26. yılında kamu emekçilerine, işçilere, işsizlere, güvencesiz çalışanlara, kadınlara, emeklilere, esnaflara, gençlere, “geçinemiyoruz” diyen tüm kesimlere seslenerek; 18 Aralık 2021 Cumartesi günü Diyarbakır ve İzmir’de, 19 Aralık 2021 Pazar günü ise İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek mitinglere çağrı yaptı.

Bodrum Gündem Haber

KESK Muğla Şubeler Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada “Bugün 8 Aralık.  Kamu emekçileri mücadele tarihinin yapı taşı, fiili meşru mücadelenin açık adresi konfederasyonumuz KESK’in 26. Kuruluş yıldönümü tüm emekçilere kutlu olsun. KESK’in tarihi filli meşru mücadelesi ile Türkiye’de kamu emekçilerine sendikal örgütlenmeyi kazandıranların tarihidir.” denildi.

26.Yıl dönümünü kutlarken emekleriyle, ödedikleri bedellerle bu onurlu tarihi bırakan arkadaşlarını bir kez daha minnetle andıklarını, anıları önünde saygıyla eğildikleri belirtilen açıklamanın devamında şu ifadeler yar aldı; “Kuruluş yıl dönümümüzde kamu emekçilerine, işçilere, işsizlere, güvencesiz çalışanlara, kadınlara, emeklilere, esnaflara, gençlere, “geçinemiyoruz” diyen tüm kesimlere sesleniyoruz. 18 Aralık’ta 2021 Cumartesi günü Diyarbakır ve İzmir’de 19 Aralık 2021 Pazar günü İstanbul ve Ankara’da düzenleyeceğimiz mitinglerde buluşalım.

Emeğin, halkın kürsüsünü birlikte kuralım. Bize reva görülen kara kışı baharına çevirmek için, İşsizliğe, yoksulluğa hayır! Emekten, halktan yana bütçe istiyoruz! Demek için sesimizi, gücümüzü birleştirelim.

Biz, bu ülkenin emekçilerinin hak ettikleri, özlemini yaşadıkları bir ülkeye ve dünyaya kavuşacaklarına olan inancımızı hep koruduk.  Bugün de yürekten inanıyoruz ki: Er ya da geç: Emek kazanacak, İnsanca Yaşam Mücadelemiz kazanacak. Demokrasi kazanacak, Barış ve kardeşlik kazanacak, İnsanca Bir Yaşam Mücadelesi Kazanacak, Biz Kazanacağız! Yaşasın Emek Ve Demokrasi Mücadelemiz! Yaşasın Sendikal Mücadelemiz! Yaşasın KESK!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.