Bodrum Gündem

Kamu Yararı İçin Otoparkı Ücretsiz Kullanıma Açalım

Kamu Yararı İçin Otoparkı Ücretsiz Kullanıma Açalım

Bodrum Belediyesi Ortakent Binası arkasına yapılan otopark ile ilgili olarak, hissedarlar arasında çıkan anlaşmazlıkta, üçte bir hisseye sahip hissedarlardan uzlaşmaya yönelik “Bodrum halkı için en güzel kamu yararı bu otoparkın eskisi gibi ücretsiz otopark olarak kullandırmak olduğunu  Bodrum halkının taktirlerine sunuyoruz…” şeklinde bir teklif geldi…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Ortakent Tapu Müdürlüğü karşısı, Bodrum Belediyesi İmar Müdürlüğü arkasında bulunan hisseli araziye yapılan otopark ile ilgili olarak, otoparka karşı çıkan hissedarlardan yeni bir teklif geldi. Üçte bir hisseye sahip olan Muhammet Karapınar “Uzlaşı sağlamak adına bir teklif de biz hissedarlar yapıyoruz…” ifadelerinin de yer aldığı yazılı olarak yaptığı açıklamada “Bodrum halkı için en güzel kamu yararı bu otoparkın eskisi gibi ücretsiz otopark olarak kullandırmak olduğunu Bodrum halkının takdirlerine sunuyoruz…” dedi.

Mahkeme Kararını Beklemelerini İstiyoruz…

Muhammet Karapınar tarafından yapılan yazılı açıklamanın başında şu ifadeler yer alıyor; “Dün yapmış olduğumuz basın açıklamamızın ardından ekonomi bakanı edasıyla açıklamalarda bulunan karşı taraf hissedarlarından Eyüp Gözütok bölgenin bir otopark gerekliliği olduğunu ve Kamu Yararına iş yaptıklarını ve bizlerin hesaplarına da hisselerimiz oranlarında kazançtan pay yatıracaklarını belirtmiştir. Sanırız kendileri bizi yanlış anlamış, bizim vurgulamak istediğimiz konu mülkiyet haklarımız gereği aramızda ortaklığın giderilmesi davasının varlığı ve yargının kararını beklediğimizdir. Otopark işleten diğer hissedarlarının da bizler gibi mahkeme kararını beklemelerini istiyoruz. Bizler haklılığımızdan eminiz. Karşı tarafa ruhsat veren belediye yetkilisi de insandır ve hata yapmış olabilir. Yetkililer hissedarların aldık dediği ruhsatın usule uygun olup olmadığını tekrar kontrol etmesinden sonra görülecektir ki hata yapılmıştır…”

Mesele kamu yararı ise otopark ücretsiz olsun…

Karapınar “Ortakent’te yaşayan vatandaşlarımızın ücretsiz otopark olarak kullandığı bu arazimizi ortaklığın giderilmesi davası sonuçlanana kadar kamu yararı için tekrar vatandaşlarımızın ücretsiz kullanımına açalım…” diyerek açıklamasını şu ifadeler ile tamamladı; “Diğer hissedarlar da biliyor ki bu arazimizi Goca Kahve diye adlandırılan kahvedeki birkaç kişi ile tartışmasının ardından kızıp tuğla örmek suretiyle kapatan çoğunluk hissedarız diye otopark açılışında yanınızda duran Ahmet Özbey’dir. İsteğimizi birkez daha tekrarlıyoruz. Bodrum halkı için en güzel kamu yararı bu otoparkın eskisi gibi ücretsiz otopark olarak kullandırmak olduğunu  Bodrum halkının taktirlerine sunuyoruz…”

Üçte bir hisseye sahip olan hissedarların yaptıkları bu uzlaşmacı teklifin diğer hissedarlar tarafından ne şekilde bir karşılık göreceği, çoğunluk hisseye sahip ortaklar tarafından önümüzdeki günlerde yapılan açıklamalar ile belli olacak…

İlgili haber için linki tıklayınız;

Usule aykırı olarak ruhsatlandırıldığı iddia edilen otopark işletmecisinden cevap 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.