Bodrum Gündem

Toplumcu belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz

Toplumcu belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz

CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, toplumcu belediye anlayışının halka dokunması, halka yarar sağlamasının öncelikleri olduğunu belirterek, Kara Kış Fonu Acil Eylem Planı kapsamında, 56 mahallesi bulunan Bodrum’da 3 mahalleyi acil eylem planının odağına aldıklarını, yoksullaşma riski taşıyan 10 mahalleyi de izlediklerini açıkladı.

Bodrum Gündem Haber

Kayseri’de düzenlenen “Kara Kış Fonu” ana temalı CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Kara Kış Fonu Acil Eylem Planı’ kapsamında Bodrum’da başlatmış oldukları çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Üç gün sürecek olan çalıştayın ilk günü CHP’li belediye başkanları ile Kayseri’de incelemelerde bulunan, ikinci günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Başkan Aras, CHP belediyelerinin özellikle toplumcu belediyecilik anlayışı ile kaynak yaratmaya önem verdiğinin altını çizdi.

Önceliğimiz toplumcu belediye anlayışıyla halka dokunmak…

Demokratik ve kamucu anlayışı ile CHP’li belediyelerin halk için, halk yararına olacak birçok uygulamayı hayata geçirmeye çalıştığına dikkat çeken Aras, Bodrum Belediyesi olarak bu kapsamda sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini kaydetti. “Toplumcu belediye anlayışımızın halka dokunması, halka azami yarar sağlaması önceliklidir”diyen Aras şöyle devam etti “ Bodrum’un lüksün, zengin yaşamın karşılığı olmadığı, kentimizin tüm halkımıza ait olduğu gerçeğini uygulama alanına taşıyoruz. Biz belediyecilik anlayışımız ile hizmetin gitmediği, geciktiği yerler bırakmamak için çabalıyoruz.”

Üç Mahallede Acil Eylem Planı, 10 Mahalle İzlenmekte…

Bodrum’un çeşitli mahallerinde yaşayan, pandemi ve derinleşen ekonomik krizle birlikte inşaat, turizm, temizlik gibi sektörlerde yoksullaşan, günlük, güvencesiz çalışarak geçimlerini sağlayan yaklaşık bin hane tespit ettiklerini açıklayan Başkan Aras, “Kara Kış Fonu Acil Eylem Planı’ kapsamında, 56 mahallesi bulunan Bodrum’da 3 mahalleyi acil eylem planının odağına aldıklarını, yoksullaşma riski taşıyan 10 mahalleyi de izlemeye aldıklarını kaydetti.

Gerçekçi ve İhtiyaca Yönelik Acil Veri Hazırlanacak

Tespit edilen mahallelerde yaşayan vatandaşların sosyo-ekonomik profilleri, kamu-belediye hizmetlerine erişimleri ve beklentilerinin dikkate alınarak; somut, gerçekçi ve ihtiyaçlara yönelik acil veri hazırlanacağını belirten Aras, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi “Sağlıklı bir izleme ve değerlendirme yürütülebilmesi için; konusunda uzman sosyal hizmet uzmanlarımızın derinlemesine yaptığı görüşmelerle belediyemizin politikalarına ışık tutacak veriler elde edilecek. Hanelerin güçlendirilmesi ile ilgili çalışmalarına başlanacak daha da önemlisi sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla izleme ve değerlendirme yapılacak. Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere mahallelerde çocukların eğitimlerini, kadınların kapasitelerini güçlendirecek merkezler kurulacak. Saha ziyaretinde pandemi ve sonrası ekonomik krizin derinleşmesi ile özellikle kadınlar psikolojik desteğe ihtiyaç duyduklarını söylemişlerdir. Belediye olarak bu konuda da kadınlara uzman desteği sağlanacak.”

Beraber Türkiye’yi Büyüteceğiz…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da katıldığı CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nın ikinci günü başkanlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi birlikte büyüteceklerini ifade ederek “Umudu büyütün, beraber yürüyeceğiz. O yüzden diyoruz ‘Geliyor Gelmekte Olan.” Beraber Türkiye’yi büyüteceğiz” dedi.

Başkanlarımız Şikâyet Etmeden Engelleri Aşıyor…

CHP’li her bir belediye başkanının tüm engellemelere rağmen başarılı bir performans sergilediğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Çözümsüzlüğün olmadığını, çözümün olduğunu görüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir zaman bir devlet bir kişinin iki dudağına teslim edilmedi. Yapmamız gereken geniş bir kucaklaşmayı, geniş bir helalleşmeyi hayata geçirmektir. Daha güzel bir geleceğe toplumu hazırlamak bizim görevimizdir. Belediye başkanlarımız bu engellerin yasa dışı olduğunu biliyorlar. Ama çok güzel bir şey yapıyorlar, şikâyet etmeden devam ediyorlar. Şikâyet etmiyoruz, engeli aşmasını biliyoruz ve kararlıyız” diyerek başkanlardan bulundukları bölgelerde insanlara umut vermelerini istedi.

Her Birimiz Halk İçin Çalışıyoruz…

İktidara Kara Kış Fonu çağrısı yaptıklarını ancak iktidarın bunu dinlemediğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti “Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bir çocuk bile yatağa aç giriyorsa, yapacağınız en yüksek siyaset o çocuğun karnını doyurmaktır. Onların yapamadığını, ellerinde iktidar olarak devasa bütçe olmasına rağmen yapamadıklarını, siz mütevazı bütçelerinizle yapıyorsunuz. Onlar hesap veremezken, sizler hesap veriyorsunuz. Aramızda siyah ile beyaz kadar fark var. Her birimiz halk için çalışıyoruz.

Başkanlarımız Partili Ayrımı Yapmıyor…

Belediye başkanlarımız yardımlarını yaparken o partili bu partili diye ayırmıyor. Devletin kaynaklarının büyük kısmının bir avuç insana aktarıldığını biliyoruz. Adeta 84 milyon insan bir avuç için çalışıyor. Özet olarak 5’li çete için çalışıyor. 84 milyondan kesilen kaynaklar büyük ölçüde buraya gidiyor. İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş mağdur olan tüm kesimleri dinlemektir. İlk yapacağımız iş Ekonomik Sosyal Konsey’i toplamak, tarafları dinlemek. Sorunlar aktarılacak. Bir toplumsal uzlaşmayı sağlamak zorundayız. ‘Benim dediğim doğrudur’ anlayışını uzaklaştıracağız. Sorunları çözecek olan siyaset kurumudur. Karşı tarafı da ikna edeceğiz. Devlet adaletle, bilgiyle yönetilir. Dayatma kültürüyle bir devleti yönetemezsiniz ama yönetmeye kalkıyorlar.

Toplumun Yüzde 63’ü İktidara Güvenmiyor…

Parayı alan dolar alıyor. Doları alan hep kazanıyor. Vatandaş hep kaybediyor. Güvenin olmadığı bir yerde insanlar kaybeder. Şu anda var olan iktidara toplumun en az yüzde 63’ü hiç güvenmiyor. Bugün bankalardaki mevduatın yüzde 63’ü Türk lirası değil. Bankalardaki mevduatın yüzde 63’ü döviz, geri kalan da garibanların Türk lirası. Bu ne demektir? Biz bu ülkeye güvenmiyoruz, birikimimizi dövizde tutuyoruz.

Her Birimizin Sorumluluğu Var…

Borçla dolara müdahale ediyorlar. Nereye kadar müdahale edecekler? Her birimizin sorumluluğu var. Önemli bir projemiz var. Samandağ’dan Mersin’e kadar Akdeniz’in en güçlü ülkesi haline getireceğiz Türkiye’yi. Katma değeri yüksek ürünler üretilecek orada. 5 yıl içinde Kayseri iki büyük Kayseri olacak, Sivas iki büyük Sivas olacak. Hızla büyüteceğiz. Allah’ın izniyle iktidar olacağız, ürettiğimiz iktidarın maliyeti 5 centi aşmayacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.