Bodrum Gündem

Çıtayı yükseltmemiz lazım

Çıtayı yükseltmemiz lazım

Milas Ticaret ve Sanayi Odasında Milaslı gazetecilerle buluşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın çok önemli bir üretim ve ticaret merkezi olduğunu belirterek “Milas’ın çıtasını yükseltmemiz lazım” diye konuştu. Özer, yakın geleceğe ilişkin üç hayali olduğunu da belirterek bunların TOBB aracılığıyla Milas’a bir meslek lisesi yapılması, Milas’a modern bir fuar alanı kazandırılması ve bir zeytin ve zeytinyağı müzesi kurulması olduğunu bildirdi.

Bodrum Gündem Haber

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde Milaslı basın mensuplarıyla buluştu. MİTSO’da düzenlenene basın toplantısında MİTSO Yönetim Kurulu Saymanı Soner Çamlıbelen ile Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu da Özer’in yanında yer aldılar.

Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alındığını, coğrafi işaret sonrasında zeytinyağında markalaşmanın ve ihracatın arttığını anlatan Reşit Özer, Milas Zeytin Hasat Şenliklerinin de zeytinyağının tanıtımına çok önemli katkı sağladığını ifade etti. Antalya’da düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Milas’ın coğrafi işaretli ürünlerini tanıttıklarını da vurgulayan Reşit Özer “Milas ürünlerinin her ortamda, her fırsatta tanıtımını yapıyoruz. Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti aldık. Milas zeytinyağı AB’den coğrafi işaret almış ilk ve tek Türk zeytinyağıdır. Milas bunu başardı. Yakında Milas yağlı zeytinine de AB’den coğrafi işaret alacağız. Bunlarla Milas esnafına ciddi bir katkımız olduğuna inanıyorum. Ancak bunlar yetmemeli, Milas’ın çıtasını yükseltmemiz lazım” diye konuştu.

Milas zeytinyağının AB’den coğrafi işaret almasıyla birlikte çok büyük oranda ilgi görmeye başladığını anlatan Reşit Özer, zeytinyağında tağşiş sorununa da değindiği konuşmasında “Zeytinyağında tağşiş mutlaka önlenmeli. Tağşişli zeytinyağı satışları mutlaka denetlenmeli. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi.

MİTSO’nun diğer çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Reşit Özer kamyonlar için dijital ehliyet uygulamasının yakında MİTSO’da başlatılacağını, kamyon şoförlerinin Muğla’ya gitmek zorunda kalmayacağını, uzlaşmazlıklarda sorunların mahkemeye gitmeden daha kısa sürede çözümlenebilmesi için de MİTSO’da da bir tahkim kurulu oluşturulacağını bildirdi.

Gazetecilerin soruları üzerine Milas ile ilgili hayallerinden de söz eden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Benim Milas ile ilgili üç hayalim var: bunlardan birincisi TOBB kanalıyla Milas’a bir okul yaptırmak. TOBB daha önce her ile bir okul yaptırmıştı. Şimdi sıra ilçelere geldi. Öncelikle Milas’a bir okul yapılmasını istiyoruz. Bu okulun bir meslek lisesi olmasını istiyoruz. Elbette Milli Eğitim ile de görüşüp, onların da görüşünü alacağız. İkinci hayalim; Milas’a modern bir fuar alanı kazandırmak. Üçüncü hayalim ise Milas’ta bir zeytin ve zeytinyağı müzesi kurulması. Bunlar için çalışıyoruz” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer daha sonra basın mensuplarının yönelttiği çeşitli soruları yanıtladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.