Bodrum Gündem

Bodrum Meydanlardaki görüntü kirliliğine artık bir son verin

Modern ve medeni kentlerin meydanları vardır ve bu meydanlar o bölgenin vitrini olduğu kadar aynı zamanda da nefes alabileceği yerlerdir. Bodrum’da ise bu meydanlar ya otopark olarak kullanılır, ya da ticari rant sağlayan firmalara kiralanır. Çok uzun zamandır bu konuyu dile getirip duruyordum, lakin geçmişten bu yana hiçbir yerel yöneticimiz bu konuyu ciddiye almadı. Lakin ben bu konuyu bıkmadan usanmadan dile getirmeye devam edeceğim.

Fotoğraflarda gördüğünüz bu yer Ortakent Cumhuriyet Caddesi Atatürk Meydanı. Daha da net konum belirlersek; Doktor Hüseyin Mümtaz Ataman İlköğretim Okulu önündeki Atatürk Meydanı. Yılbaşından önce tam bir buçuk ay önce festival için geçici bir süre için konulmuş stantlar görüntü kirliliği oluşturuyor.

Adeta mezbelelik bir alan görüntüsü veren Atatürk Meydanında diğer bir kötü görüntü de; Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtının bu mezbelelik alandaki kulübelerin arkasında kalması. Samsun’da Atamıza yapılan saygısızlığı tüm yurtseverler birlik olup haykırırken, Bodrum gibi medeniyetin, çağdaşlığın ve Atatürkçülerin merkezi kabul edilen bir kasabada onun heykelinin bulunduğu alana gölge düşürüyoruz.

Buna saygısızlık denmez de, ne denir?

Bir sıkıntı daha var ki; özellikle okul çıkışı öğrencilerin karşıdan karşıya geçme noktası olan oldukça trafiğin yoğun olduğu bir caddedir burası.  Eğer okuldan çıkan çocuklar bu atık durumda bulunan ve yoldan geçen araçların görünmesini engelleyen kulübeler arasından yola çıktıklarında bir aracın altında kalırsa, bunun hesabını kim verecek?

Buradan sorumlu olan yöneticilerimiz; daha neyi bekliyorsunuz? Kulübelerin arasından bir çocuğun yola fırlayıp bir aracın altında kalmasını mı?

Umarım bu uyarı yerel yöneticilerimizi harekete geçirir başta çocuklarımızın hayatını tehlikeye atan, görüntü kirliliği yaratan ve Atatürk’ümüzün anıtının önünü kapatan bu atık kulübeler oradan kaldırılır…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.